Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:27 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Efectul pozitiv al restricțiilor de circulație Scădere masivă a numărului de accidente în Constanța. Diferențe uriașe față de anul trecut

ro

15 May, 2020 00:00 3034 Marime text

Conform ordonanțelor militare emise pe durata stării de urgență în România, mobilitatea oamenilor a scăzut. Cetățenii nu mai ieșeau din case, nu mai mergeau la fel de mulți la muncă și nici nu efectuau vizite la rude din alte localități. Toate aceste lucruri a dus la o scădere masivă a numărului de mașini în trafic, așadar și o scădere a numărului de accidente.
După sărbătoarea de 1 Mai, Poliția Română anunța o scădere masivă a numărului de accidente în weekendul respectiv. De altfel, pe litoral au fost asigurate filtre ale poliției pentru a verifica mașinile care doreau să ajungă pe litoral.

Revenind la numărul de accidente, în urma unei solicitări ZIUA de Constanța, Inspectoratul de Poliție Județean Constanța, prin purtătorul de cuvânt Andreea Iliescu, ne-a oferit date importante cu privire la numărul de accidente și de victime care au fost înregistrate între 1 martie și 30 aprilie 2019, dar și între 1 martie și 30 aprilie 2020, pentru a putea face o diferență clară.

Astfel, au fost produse 153 de accidente între 1 martie și 30 aprilie 2019, în timp ce în aceeași perioadă a anului curent au fost înregistrate doar 73 de accidente.

În urma accidentelor rutiere, au rezultat 201 victime între 1 martie și 30 aprilie 2019, în timp ce în aceeași perioadă a anului 2020 au fost doar 84 de victime.

Diferențele se văd cu ochiul liber, numărul de accidente a scăzut într-un procent de 47,41%, în timp ce numărul de victime a scăzut cu 41,79%.

Este de precizat că în luna martie, stareaa de urgență a fost instituită la data de 16 martie. România urmează să intre în stare de alertă după data de 15 mai, unde o parte din restricții vor fi ridicate.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii