Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:26 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Masinile care vor intra in port vor fi verificate

ro

13 Mar, 2003 00:00 748 Marime text

Spatiul aerian de deasupra Centralei de la Cernavoda poate fi protejat fara probleme de la sol

Masuri stricte de protectie in tot judetul si mai ales in marile aglomeratii urbane * Eventuale evenimente care s-ar putea inregistra in santiere sau la Centrala de la Cernavoda, de exemplu, pot produce, pe langa pagube iminente, si o perceptie negativa a Romaniei in plan international

In cadrul Comisiei de aparare impotriva dezastrelor, intrunita ieri, s-a cerut impunerea masurilor stricte de protectie in tot judetul si mai ales in marile aglomeratii urbane. S-a explicat ca, pentru eventualii teroristi, navele civile sau militare din porturile judetului pot constitui adevarate tinte si tocmai de aceea trebuie avute in vedere toate zonele in care s-ar putea petrece astfel de evenimente. Eventuale evenimente care s-ar putea inregistra in santiere sau la Centrala de la Cernavoda, de exemplu, pot produce, pe langa pagube iminente, si o perceptie negativa a Romaniei in plan international. Totodata, s-a pus accent pe asigurarea protectiei scolilor si zonelor din imediata apropiere a acestora.

Podurile de la Cernavoda si Borcea sunt pazite de jandarmi

Cu toate ca nu s-a semnat un contract prealabil, Comandamentul Teritorial de Jandarmi a detasat trupe operationale de jandarmi care asigura, in acest moment, paza podurilor de la Cernavoda si Borcea. Totodata, directorul Regiei de Drumuri a comunicat ca nu exista posibilitatea reala de sabotare a podurilor amplasate pe drumurile nationale. La randul sau, colonelul Neculai Coman, inspectorul sef al Inspectoratului de Protectie Civila, a comunicat ca, in ultima perioada, a remis si solicitat tuturor primarilor localitatilor din judet, precum si sefilor institutiilor statului sa aiba in vedere lista cu masurile care se impun in vederea protectiei populatiei in eventualitatea unor atacuri cu substante chimice sau bacteriologice. Coman a informat ca s-au purtat discutii privind culoarul de zbor de deasupra Centralei de la Cernavoda, apreciindu-se ca masurile deja stabilite pentru protectia de la sol a spatiului aerian sunt suficiente pentru prevenirea incidentelor neplacute. Coman a mai solicitat primariilor sa se preocupe indeaproape de procurarea materialelor pentru protectia populatiei. S-a mai cerut inca o data membrilor Comisiei de dezastre sa aiba in vedere protectia obiectivelor speciale ale judetului, printre care Centrala de la Cernavoda, podurile, santierele navale, canalul, societatea Rompetrol, CET, RAJA (statii de pompare si rezervoare), Oil Terminal, unitatile de industrie alimentara (brutarii, Limco - ce asigura produsele lactate in cadrul programului guvernamental "Laptele si Cornul"), spitalele, institutiile de cultura, stadioanele, statiunile de pe litoral si zonele din apropierea hotelurilor, porturile si aeroportul Mihail Kogalniceanu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii