Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:05 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știri Constanța Ceremonie militară și religioasă la Batalionul 345 Artilerie "Tomis" (FOTO)

ro

10 Nov, 2023 15:38 903 Marime text


Astăzi, 10 noiembrie, la Batalionul 345 Artilerie "Tomis", s-a desfășurat o ceremonie militară și religioasă cu ocazia aniversării a 180 de ani de la înființarea Armei Artilerie.

Cu acest prilej, comandantul batalionului, locotenent-colonel Ion Ilie a înmânat celor mai merituoși militari distincții, plachete și monede cu însemnul unității, precum și certificate de apreciere.

Ceremonia s-a încheiat cu defilarea artileriștilor dobrogeni, transmit reprezentanții Batalionul 345 Artilerie "Tomis". 

Amintim că, Agenţia de Cooperare în domeniul Securităţii Apărării (DSCA) a emis certificatul necesar prin care notifică Congresul cu privire la această posibilă vânzare, potrivit unui comunicat.

Guvernul României a solicitat achiziţionarea a 54 de tancuri de luptă principale M1A2 SEPv3 Abrams, plus o serie de alte echipamente şi elemente de sprijin logistic, costul total estimat al programului fiind de 2,53 miliarde de dolari.

"Această vânzare propusă va sprijini obiectivele de politică externă şi de securitate naţională ale Statelor Unite, contribuind la îmbunătăţirea securităţii unui aliat NATO care reprezintă o forţă importantă pentru stabilitatea politică şi economică în Europa. Vânzarea propusă va îmbunătăţi capacitatea României de a face faţă ameninţărilor actuale şi viitoare prin furnizarea unei forţe credibile, capabilă să descurajeze adversarii şi să participe la operaţiunile NATO. Nu se cunosc acorduri de compensare propuse în legătură cu această potenţială vânzare", se arată în comunicatul Pentagonului, care mai precizează că  România nu va avea nicio dificultate în a absorbi aceste echipamente în forţele sale armate.


foto: Facebook/ Brigada 9 Mecanizată "Mărăşeşti"


Citește și:

România cumpără 54 de tancuri americane Abrams. Anunțul lui Angel Tîlvăr
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii