Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:44 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Departamentul pentru Situații de Urgență Raed Arafat a primit vizita ambasadorului Republicii Franceze în România, Nicolas Warnery. S-au purtat discuții privind protecția civilă

ro

16 Dec, 2023 11:01 760 Marime text

Sursa foto: Facebook/DSU



 
  • În data de 15 Decembrie a.c., la sediul Ministerului Afacerilor Interne, secretarul de stat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență(DSU) , Raed Arafat a avut deosebita onoare de a primi vizita ambasadorului extraordinar și plenipotențiar al Republicii Franceze în România, Nicolas Warnery, însoțit de colonel Laurent Collorig, precizează DSU, într-o postare pe Facebook.
 
Discuțiile au fost axate pe consolidarea colaborării în cadrul mecanismului european de protecție civilă, cu accent pe necesitatea pregătirii și sprijinului reciproc între statele membre.
 

„Un punct de referință a fost contribuția remarcabilă a pompierilor români, prepoziționați în Franța pentru a gestiona incendiile de pădure din acest an. Aceste acțiuni au fost organizate de Direcția Generală Protecție Civilă Europeană și Operațiuni de Ajutor Umanitar - DG ECHO, în vederea consolidării rezilienței autorităților franceze în gestionarea acestui tip de risc”, mai spun reprezentanții DSU.

 
De asemenea, Raed Arafat a subliniat impactul pozitiv al relațiilor cu omologii francezi, evidențiat prin antrenamentele și exercițiile desfășurate în Franța, atât in domeniul protecției civile, cât și al medicinei de urgență.
 
Prin intermediul întâlnirii, șeful DSU a mulțumit pentru susținere președintelui Franței, care alături de președintele României și alți lideri europeni din 9 state, a semnat scrisoarea comună adresată președintelui consiliului european, respectiv al Comisiei, în demersul comun de subliniere a importanței protecției civile și a managementului crizelor la nivel european și național.
 

„Cu privire la viitor, s-a subliniat dorința ambelor părți de a extinde cooperarea, în vederea anticipării și prevenirii eficiente a diverselor situații de urgență ce ar putea să apară. Această întâlnire a consolidat angajamentul reciproc pentru o colaborare solidă și eficientă în gestionarea riscurilor și situațiilor de criză”, punctează DSU.


 
 Citește și
Peste 188 de milioane de euro aprobate României de către DG-ECHO, din fondurile rescEU

 
 

 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii