Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:11 13 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Libertatea lui Andi-Sergiu Babinciuc va fi decisă azi (referat propunere arestare)

ro

29 Jul, 2016 00:00 1906 Marime text


Maria Uzună, judecător al Curţii de Apel Constanţa, va decide azi dacă admite cererea lui Andi-Sergiu Babinciuc, de 26 de ani, din municipiu, de punere în libertate. Hotărârea instanţei va fi definitivă.
 
Ieri, la Curtea de Apel Constanţa s-a judecat contestaţia lui Andi-Sergiu Babinciuc formulată împotriva deciziei Emiliei Ganera, judecător al Tribunalului Constanţa, din data de 22 iulie, care a dispus arestarea sa pentru 30 de zile. Maria Uzună a amânat pronunţarea pentru azi.
 
Andi-Sergiu Babinciuc, fiul omului de afaceri Cameliu Babinciuc, este cercetat de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanța pentru evaziune fiscală, spălare de bani (două infracțiuni) şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.
 
Conform DNA, „în cursul anului 2012, un grup de firme controlate de către inculpatul Babinciuc Andi Sergiu au constituit un circuit financiar fictiv al cărui scop l-a reprezentat fraudarea bugetului de stat prin rambursări ilegale de TVA, urmate de operaţiuni de transfer al acestor sume către beneficiarii finali şi de retragerea de către aceştia, în numerar, a fondurilor respective“.
 
„Într-unul dintre cazuri, inculpatul a stabilit cu rea-credinţă cuantumul taxei pe valoare adăugată aferentă unei achiziţii aparent efectuate de către una dintre firmele sale de tip «fantomă» și, ulterior, a obţinut în mod fraudulos rambursarea de la bugetul consolidat al statului a sumei de 775.295 de lei. De asemenea, în același context, inculpatul Babinciuc Andi Sergiu a retras din contul aceleiași societăți suma totală de 1.575.735 de lei, despre care ştia că provenea din săvârşirea unor infracţiuni, utilizând în acest scop aparenţa mincinoasă privind existenţa unor contracte de împrumut din care rezulta că anterior își creditase propria firmă.
 
La data 7 iulie 2016, în condițiile desfășurării cercetărilor în prezenta cauză, inculpatul a falsificat un înscris sub semnătură privată, denumit «împuternicire», prin atestarea în cuprinsul său a unor fapte şi împrejurări necorespunzătoare adevărului, după care a încredinţat documentul respectiv unei persoane care urma să fie audiată de către procurorii Anticorupție“, conform DNA.

Citeşte şi  Iată referatul în baza căruia Andi-Sergiu Babinciuc a fost arestat preventiv (document)

Ti-a placut articolul?

Comentarii