Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:50 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Grup Media Sud Construct SRL a intrat în insolvență!

ro

13 Apr, 2023 00:00 1805 Marime text
 
 
  • Grup Media Sud Construct SRL are sediul social în Constanța, pe strada Verde și se ocupă de lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale.
  • Grup Media Sud Construct SRL este controlată de Elpida Oriental SA, cu sediul în Constanța (unde acționar majoritar apare Vasile Babinciuc, potrivit Confidas.ro), cu 80 %, și de Grup Media Sud Holding SRL, tot din Constanța, 20 %.
 
Societatea comercială Grup Media Sud Construct SRL, cu sediul social în municipiul Constanța, a intrat în insolvență!
 
Decizia a fost luată de Tribunalul Constanța.
 
Noul termen în dosar a fost stabilit pentru data de 12 iunie 2023.
 
Potrivit Registrului Comerțului, Grup Media Sud Construct SRL are sediul social în Constanța, pe strada Verde și se ocupă de lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale.
 
Platforma Confidas.ro informează că firma, ce este inactivă fiscal, a declarat pentru anul 2017 o pierdere de 52.295 de lei.
 
Registrul Comerțului mai arat că SC Grup Media Sud Construct SRL este controlată de Elpida Oriental SA, cu sediul în Constanța (unde acționar majoritar apare Vasile Babinciuc, potrivit Confidas.ro), cu 80 %, și de Grup Media Sud Holding SRL, tot din Constanța, 20 %.
 
Potrivit Confidas, Grup Media Sud Holding SRL îi are ca asociați pe Elena Babinciuc și pe SC Grup Media Sud Company SRL.
 
Revenind la Grup Media Sud Construct SRL, conform RECOM, ca administrator apare Virgiliu Conoro, al cui nume mai apare, potrivit Confidas, în Delta Sentieri SA (dizolvare), în Goldony Company SA (faliment) și în Grup Media Sud Construct SRL.
 
În trecut, Virgiliu Conoro a figurat, arată Confidas, în Sergio Sebastiani SRL, Liberty Dance House SRL, Eco Luna SRL, Product R&R Company SRL, Grup Milenium Transport SRL dar și în New Invest SRL.
 
Tot potrivit RECOM, Spectrum Insolvency IPURL, cu sediul  în municipiul Constanţa, pe strada Aristide Karatzali, apare ca administrator judiciar provizoriu.
 
Raport asupra cauzelor care au dus la apariția insolvenței
 
În Buletinul Procedurilor de Insolvenţă nr. 6246/10.04.2023 a fost publicat Raportul asupra cauzelor și împrejurărilor care au dus la apariția insolvenței debitoarei Grup Media Sud Construct SRL.
 
Conform sursei, în data de 27.02.2023 la cererea creditoarei Direcția Generală a Finanțelor Publice Galați prin Administrația Județeană a Finanțelor Publice Constanța s-a deschis procedura generală a insolvenței, fiind desemnat provizoriu în calitate de administrator judiciar Spectrum Insolvency IPURL.
 
Datorii de 1.529.955 de lei
 
Conform cererii de deschiderea a procedurii depuse de creditorul bugetar datoriile societății la deschiderea procedurii erau un cuantum de 1.529.955 lei
 
„Având în vedere faptul că termenul fixat pentru înregistrarea cererilor de admitere a creanțelor asupra averii debitorului este 02.05.2023, nu se cunoaște la această dată valoarea masei credale. Menționăm faptul că până la data întocmirii prezentului raport nu am intrat în posesia documentelor financiar contabile ale societății și suntem în curs de identificare a personelor în posesia cărora se afla acestea“, conform BPI.
 
Control de la Finanțele Publice
 
„În perioada 27.02.2023 – 28.03.2023 societatea a fost supusă unui control efectuat de Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Galați – Administrația Județeana a Finanțelor Publice – Serviciu Inspecție Fiscală Persoane Juridice

nr. 1 – având ca obiect „ Verificarea TVA deductibilă și a cheltuielilor aferente achizițiilor ca urmare a desfințării în parte a Deciziei de impunere privind obligațiile fiscale suplimentare de plata stabilite de inspecția fiscală pentru persoane juridice nr. F-CT 582/31.10.2018 întocmite în baza Raportului de inspectie fiscala pentru persoane juridice nr. F-CT 596/31.10.2018 de catre AJFP Constanta – Inspectie Fiscală“, se mai arată în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă.   

 
Potrivit informațiilor ce reies din raportul de inspecție – reprezentații societății Grup Media Holding SRL asociatul majoritar al societatii Grup Media Sud Construct SRL – „ nu a fost desemnată nici o persoană care să dețină calitatea de
administrator al societatii după decesul fostului administrator dl. Conoro Virgiliu, deoarece Elpida Oriental SA având calitatea de asociat în societate a fost radiată în anul 2020“, conform BPI.
 
Noul termen în dosarul privind insolvența Grup Media Sud Construct SRL a fost stabilit pentru data de 12 iunie 2023.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Familia Darie cere insolvența Holland Development Group SA!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii