Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:31 08 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Azi sarbatorim Ziua Pamantului

ro

22 Apr, 2009 14:47 1030 Marime text
În întreaga lume se celebrează, pe 22 aprilie, Ziua Mondială a Pământului. 

Cu aceasta ocazie, Ministerul Mediului şi Gospodăririi Apelor face un apel către toţi cetăţenii, ca în orice moment să conştientizeze necesitatea protejării Pământului, atât pentru prezent, cât şi pentru generaţiile viitoare, fiecare acţiune contând.

Ziua Mondială a Pământului a început să fie sărbătorită din anul 1970 când, pe 22 aprilie, 20.000.000 de oameni au manifestat la New York împotriva poluării industriale. Această zi a fost fondată de senatorul american Gaylord Nelson, în 1970, cu scopul de a trezi clasa politică din dezinteresul pe care il arată faţă de mediu.

Ziua Pământului a fost celebrată în primul an de circa 20 milioane de cetăţeni americani, în marea lor majoritate tineri şi foarte tineri. După cum informează amosnews.ro, aceasta a fost prima manifestare la nivel mondial de asemenea amploare, care a tras un semnal de alarmă asupra consecinţelor ireversibile ale industrializării. Despre mediul înconjurător a început să se vorbească din ce în ce mai des. În acest sens, termenul atât de des folosit „probleme globale de mediu" include probleme corelate între ele, a căror impact asupra mediului afectează nu numai ţările care cauzează aceste probleme ci întreaga planetă. După 2 decenii, în anul 1990, peste 200 milioane de oameni din 141 de ţări au transformat Ziua Pământului într-o manifestare de amploare în istoria omenirii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii