Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:20 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Afaceriştii italieni de la Fin.Co.Ge.Ro., nemulţumiţi de NUP-ul lui Mazăre

ro

09 Jul, 2015 00:00 2724 Marime text
Aflat sub control judiciar, Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, a venit, ieri, la Tribunalul Constanţa. Şi asta pentru că afaceriştii italieni de la Fin.Co.Ge.Ro. au atacat în instanţă o soluţie de neîncepere a urmăririi penale primită de la procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Bucureşti atât de Radu Mazăre, cât şi de alţi angajaţi ai Primăriei Constanţa. Dosarul se află pe masa judecătoarei Mihaela Vlăşceanu, din Tribunalul Constanţa, care a acordat, ieri, un nou termen - 8 septembrie -, având în vederea lipsa de procedură ivită în cauză.
 
Cât timp se află sub control judiciar, Mazăre este obligat să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat. Fostul primar al Constanţei este apărat de avocata Ioana Focşa.
 
Conform Portalului instanţelor de judecată, printre cei care ar fi primit NUP odată cu Mazăre se numără Ion Marica, fost director al Direcţiei Tehnic Investiţii, şi Constantin Racu, fost director al Direcţiei Administraţie Publică Locală din cadrul Primăriei municipiului Constanţa. Ervin Apaz, Alina Diana Petre, Veaveghiul Borali, Mirela Turtoi, Constantin Urziceanu, Nicoleta Constantin şi Luiza Elena Popa, Constantin Racu şi Ion Marica sunt judecaţi, alături de Radu Mazăre, de Nicuşor Constantinescu, şeful CJC, şi de alte 35 de persoane, în celebrul dosar al retrocedărilor din Constanţa. Într-un alt dosar, Mazăre este judecat pentru că nu ar fi suspendat din Primăria Constanţa mai mulţi inculpaţi ai Dosarului Retrocedărilor, doi dintre ei fiind Racu şi Marica. „Înculpatul Mazăre Radu Ștefan, deși avea obligația legală, conform art. 86 alin. 2 din Legea nr. 188/1999, nu a dispus suspendarea acestora din funcțiile publice pe care le dețineau în cadrul Primăriei Constanța, faptă care a avut ca efect plata nelegală a drepturilor salariale către persoanele respective, precum și obținerea unor foloase necuvenite pentru acestea“, conform rechizitoriului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii