Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:24 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Drept la replică

ro

14 Sep, 2016 00:00 1373 Marime text

Urmare a articolelor apărute în mass-media ce fac referire la societatea FIN.CO.GE.RO, precizăm următoarele:

Singura acţiune judiciară promovată de FIN.CO.GE.R.O. împotriva Municipiului Constanţa este cea iniţiată în anul 2000 şi finalizată în anul 2005, pentru obligarea Municipalităţii la îndeplinirea şi respectarea acordurilor contractuale, semnate în iunie 2000.
 
Această cauza nu a avut nici învingători şi nici învinşi, ci doar a obligat Primăria să predea terenul obiect al contractelor de concesiune pentru realizarea proiectelor de dezvoltare urbană, astfel cum au fost menţionate în contractele din anul 2000; totodată, Primăria a fost obligată să înceapă realizarea infrastructurii celor două cartiere concomitent cu realizarea investiţiilor noastre, iar în caz contrar autoriza FIN.CO.GE.R.O. să le execute în contul şi pe seama autorităţii locale.
 
Pentru o perioadă de circa 4 ani, Primăria nu a manifestat intenţia de a respecta această sentinţă, iar abia în primăvară lui 2010 s-au putut începe atât lucrările de infrastructură (lăsate în mod voluntar pe seama FIN.CO.GE.R.O. de către Primăria Constanţa), cât şi cele pentru loturile concesionate.
 
Primăria, condusă de Primarul Radu Ştefan Mazăre alături de fostul Director al Administraţiei locale Racu Constantin, nu a introdus în bugetul anilor 2010-2015 valoarea lucrărilor de urbanizare şi infrastructură, nici valoarea Studiilor de fezabilitate sau a Proiectelor Tehnice, întocmite de către FIN.CO.GE.R.O. În schimb, a început alături de avocaţi constănţeni şi bucureşteni o activitate denigratorie şi agresivă împotriva FIN.CO.GE.R.O, procese fiscale, penale, civile şi administrative, ajungându-se la circa 100.
 
Aceste acţiuni judiciare au fost motivul pentru care FINCOGERO a dorit încheierea acestor contracte, sperând să pună capăt tuturor litigiilor, aşa cum s-a decis pe dată de 1 Octombrie 2013 şi aprobat de Consiliul Local în unanimitate prin HCL 257/2013. Din păcate, în perioada în care dl Radu Mazăre a fost primar, nu s-a putut ajunge la încheierea unei tranzacţii.
 
Procesele au continuat, iar timpul a dovedit că Municipiul Constanţa va pierde definitiv procesele intentate, astfel că executarea silită iniţiată încă din anul 2005 continuă.
 
Am constatat totuşi că nouă administraţie locală, Consiliul Local de curând ales în proporţie de 70% are deschisă calea dialogului cu scopul de a găsi o soluţie onestă care să fie în acord cu legea şi să pună capăt litigiilor acestui lung război.
 
Avem speranţa că atât cetăţenii Constanţei cât şi aleşii acestuia doresc progresul şi dezvoltarea oraşului lor, iar societatea noastră va sprijini transparent şi respectând legea, toate iniţiativele care vor conduce la bunăstarea urbei.
 
Suntem fericiţi că perioada domnului Mazăre s-a încheiat şi că Oraşul Constanţa vrea progres şi dezvoltare. Noi vom ajuta administratorii şi consilierii pentru iniţiativele lor de bun augur cu maximă transparenţă, corectitudine şi respect faţă de lege.
  Grupul Fincogero
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii