Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:01 17 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

16 persoane condamnate pentru activități ilegale de taximetrie

ro

24 Nov, 2016 23:27 707 Marime text
Magistrații Curții de Apel București (CAB) au decis condamnarea definitivă a 16 persoane ce desfășurau activități ilegale de taximetrie în zona Aeroportului Henri Coandă - Otopeni la pedepse cuprinse între un an cu suspendare și 18 ani de închisoare.

Conform rechizitoriului întocmit de anchetatori, în perioada 2 noiembrie 2012 - 14 octombrie 2013, inculpații au desfășurat activități ilegale de taximetrie în zona Aeroportului Henri Coandă - Otopeni. Aceștia se deplasau, aproape zilnic, în zona aeroportului, unde unii dintre aceștia racolau pasagerii sosiți la aeroport, pasageri pe care îi predau celorlalți participanți la săvârșirea infracțiunilor, în vederea transportării către București sau alte orașe din provincie.

Deși inițial serviciile oferite se prezentau ca fiind de taximetrie sau de transfer către autogări în condiții legale, ulterior, când clientul trebuia să plătească, i se prezenta o altă situație, respectiv faptul că acestea sunt firme private de „rent a car” ori firme private de transfer ce au ca prețuri - 35 lei/km, 7 lei/km sau 500 lei /transfer. „În anumite situații, inculpații au apelat la exercitarea de violențe (prin amenințări sau constrângere) asupra clienților în vederea achitării sumelor solicitate”, se mai arată în comunicat.

Ti-a placut articolul?

Comentarii