Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:15 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bistrița-Năsăud Bărbat care conducea un tractor, depistat sub influența băuturilor alcoolice

ro

12 Apr, 2024 13:57 265 Marime text

Nr.125 din 12 aprilie 2024

 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
          Acțiuni pentru verificarea transportului rutier în regim taxi
 
La data de 11 aprilie a.c., în intervalul orar 09:00-12:00, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier și cei ai Poliției municipiului Bistrița, în colaborare cu Inspectoratul Teritorial de Muncă, au acționat pe raza municipiului Bistrița pentru verificarea legalității transportului rutier în regim taxi.
 
În cadrul acțiunii, polițiștii au verificat 32 de autovehicule taxi, fiind constatate 12 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 2000 de lei, conform Legii 38/2003 și O.U.G. 195/2002.
 
   
Acțiuni de combatere a activităților ilicite în domeniul silvic
 
La data de 11 aprilie a.c., polițiștii Serviciului de Ordine Publică au continuat în colaborare cu lucrătorii silvici din cadrul ocoalelor silvice de regim acțiunile pe raza județului Bistrița-Năsăud, pentru combaterea activităților ilicite în domeniul silvic, specifice exploatării, prelucrării și comercializării materialului lemnos și combaterea braconajului piscicol.
 
Astfel, au fost verificate 12 transporturi de material lemnos, fiind constatate 6 sancțiuni contravenționale conform Legii 171/2010 și O.U.G. 195/2002, în cuantum de 2.325 de lei.
 
Totodată, în urma verificărilor, polițiștii au dispus ridicarea în vederea confiscării a cantității de 12,17 metri cubi de material lemnos în valoare de 4.588 de lei.
 
 
 
Acțiuni pentru siguranța elevilor, desfășurate de polițiști
 
La data de 11 aprilie a.c., în intervalul orar 09.00-15.00, polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară, împreună cu polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Bistrița - Biroului Ordine Publică, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Mărișelu și polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au acționat în vederea prevenirii absenteismului şcolar și victimizării minorilor.
 
În cadrul activităților au fost legitimate 35 de persoane și au fost depistați 13 elevi care absentau de la cursuri. Totodată au fost instruiți 5 agenți de pază.
Cu privire la încălcarea prevederilor Legii 349/2002 și Legii 61/1991, au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale în valoare de 2.500 de lei.
 
La aceeași dată, în intervalul orar 11:00-13:00, polițiștii din cadrul Poliției orașului Beclean au desfășurat activități similare. În cadrul acțiunii au fost verificate 4 localuri, fiind legitimate 12 persoane și depistați 7 elevi care absentau de la cursuri.
 
În toate cazurile de absenteism constatate au fost întocmite informări către conducerea școlilor.
 
Bărbat care conducea un tractor, depistat sub influența băuturilor alcoolice
 
La data de 11 aprilie a.c., în jurul orei 18:00, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au efectuat activități de supraveghere și control al traficului rutier pe Drumul Județean 154, în Șieu.
 
Pentru control a fost oprit un tractor condus de un bărbat de 44 de ani din localitate. În urma testării cu aparatul etilotest a conducătorului a rezultat o alcoolemie de 0,51 mg/l alcool în aerul expirat.
 
În consecință, bărbatul a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Bistrița în cadrul unui dosar penal cu privire la infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.
          Bărbat bănuit de furt, reținut de polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului
 
La data de 11 aprilie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui bărbat de 32 de ani din Mijlocenii Bârgăului, bănuit de comiterea a două infracțiuni de furt.
 
Din probatoriul administrat de către polițiști a reieșit faptul că de la începutul lunii aprilie, bărbatul ar fi sustras de la două persoane, în împrejurări distincte, un telefon mobil și un portofel cu documente și bani.
 
Cele două prejudicii cauzate în urma comiterii faptelor au fost recuperate parțial.
 
Bărbatul a fost introdus de către polițiști în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud și urmează să fie prezentat Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistrița în vederea dispunerii unei noi măsuri preventive.
 
Cercetările sunt continuate de către polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului  în vederea stabilirii întregii activități infracționale.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii