Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:50 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliția Română - Acțiune a polițiștilor pentru verificarea transportului de persoane, în zona aeroporturilor

ro

16 Feb, 2024 12:46 378 Marime text
Nr. 228 din 16 februarie 2024
 
ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR PENTRU VERIFICAREA TRANSPORTULUI DE PERSOANE, ÎN ZONA AEROPORTURILOR
 
Polițiștii Direcției de Poliție Transporturi au derulat, la data de 12 februarie a.c., o acțiune de control privind legalitatea desfășurării transportului rutier în regim „TAXI”, „în regim de închiriere” și în domeniul transportului alternativ, în zona aeroporturilor din România.
 
Astfel, au fost verificate 163 de autovehicule, dintre care 10 microbuze, fiind legitimate 196 de persoane și aplicate 57 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 19.295 de lei.
 
Din totalul sancțiunilor, 11 au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul de persoane în regim de taxi și în regim de închiriere, cu modificările și completările ulterioare, 36 pentru încălcarea normelor privind circulația pe drumurile publice și 10 la alte acte normative.
 
Totodată, pentru defecțiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege, au fost retrase 2 certificate de înmatriculare, fiind reținute o pereche de plăcuțe de înmatriculare și o autorizație de taxi.
 
La activitățile de control au participat polițiști din cadrul structurilor de poliție transporturi, de la rutieră, precum și reprezentanți ai Registrului Auto Român.
 
Aceste acţiuni vor continua şi în perioada următoare, în vederea impunerii respectării normelor legale care reglementează activitatea de taximetrie.
 
Exemple:
 
1. La data de 12 februarie 2024, ora 14.15, polițiștii Serviciului de Poliție Transporturi Aeriene ,,Henri Coandă” au depistat un bărbat, de 55 de ani, în timp ce conducea un autoturism, iar, în urma controlului efectuat, s-a stabilit că desfășura activități în regim de taxi, fără a deține asupra sa autorizația de transport.
 
Acesta a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 2.000 de lei, fiind luată măsura complementară de reținere a autorizației de taxi.
 
2. La data de 12 februarie 2024, ora 10.50, în zona Aeroportului Internațional Iași, polițiștii Biroului de Poliție Transporturi Aeriene Iași au depistat un bărbat, de 28 de ani, din Republica Moldova, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Moara de Vânt, județul Iași, iar, în urma controlului efectuat, s-a stabilit că acesta avea aplicate folii neomologate, atât pe geamurile laterale, cât și pe lunetă spate.
 
Bărbatul a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 1.650 de lei, fiind luată măsura complementară de reținere a certificatului de înmatriculare.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii