Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:29 26 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanța obține suspendarea executării silite într-un dosar deschis de o companie privată din oraș (MINUTA)

ro

14 Feb, 2024 17:00 876 Marime text
  • House 3000 Real Estate Investment SRL a obținut în instanță, de-a lungul timpului, mai multe hotărâri de obligare a primăriei la achitarea sumelor pe care municipalitatea le datora Fin.Co.Ge.R.O.SpA pentru lucrările de urbanizare din Faleză Nord.
  • Judecătoria Constanța a decis suspendarea executării silite până la soluționarea contestației la executare fornulată în dosarul 26624/212/2023.
Primăria Constanța a obținut o decizie favorabilă, de la Judecătoria Constanța, pentru suspendarea executării silite într-unul dintre dosarele deschise de compania House 3000 Real Estate Investment SRL, societatea față de care primăria are de achitat sume impresionante.
 
Cunoscută în urma preluării creanțelor pe care compania italiană Fin.Co.Ge.R.O.SpA le avea față de municipalitate, House 3000 Real Estate Investment SRL a obținut în instanță, de-a lungul timpului, mai multe hotărâri de obligare a primăriei la achitarea sumelor.
 
Creanțele Fin.Co.Ge.R.O.SpA față de municipalitate vizau lucrările de urbanizare din cartierul constănțean Faleză Nord.
 
Acum, hotărârea de suspendare a executării silite a fost pronunțată de Secția Civilă, în dosarul 26624/212/2023, ce are ca obiect „contestație la executare 241/S/2008“ și în care părți sunt Municipiul Constanța prin Primar, în calitate de contestator și, respectiv, House 3000 Real Estate Investment SRL, în calitate de intimat.
 
În minuta Încheierii se arată că instanța „admite cererea de suspendare a executării silite, astfel cum a fost modificată. Dispune suspendarea executării silite a următoarelor acte de executare emise în cadrul dosarului de executare nr. 241/2008 al BEJ Stoica Constantin Adrian: Somaţia de executare emisă la data de 05.10.2023, Procesele-verbale emise la data de 05.10.2023, Adresa de înfiinţare a popririi din data de 05.10.2023 privind Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galaţi – Administraţia Finanţelor Publice Constanţa – Activitatea de Trezorerie şi Contabilitate Publică Constanţa şi a tuturor actelor de executare ulterioare privind actualizarea debitului cu indicele de inflaţie, până la soluţionarea contestaţiei la executare ce face obiectul dosarului nr. 26624/212/2023, aflat pe rolul Judecătoriei Constanţa“.
 
De asemenea, instanța „dispune, din oficiu, comunicarea prezentei încheieri, de îndată, către BEJ Stoica Constantin Adrian“.
 
Decizia Judecătoriei de a suspendare executarea a fost deja atacată în recurs de către reprezentanții companiei, urmând ca dosarul să fie trimis pe rolul Tribunalului Constanța.
 
În continuare, la Judecătorie se va desfășura mâine, 15 februarie 2024, următorul termen pentru analizarea contestației la executare.
 
În motivarea deciziei de suspendare a executării, Judecătoria Constanța a arătat că „instanţa apreciază ca fiind oportună luarea măsurii suspendării executării silite, apreciind ca fiind întemeiate motivele invocate de către contestator în justificarea cererii de suspendare a executării silite şi că interesul acestora de a nu li se îngreuna situaţia economică şi de a supune controlului judecătoresc problemele de drept ridicate pe calea contestaţiei la executare, înainte de finalizarea procedurii de executare silită, primează faţă de interesul creditorului urmăritor de a finaliza imediat executarea silită cu privire la suma de 3.935.912,91 lei, întrucât dreptul creditorului urmăritor de a-şi vedea realizată creanţa, nu este afectat în substanţa sa, ci doar amânat pe o perioadă determinată, respectiv până la soluţionarea contestaţiei la executare silită“.
 
Acum, însă, rămâne de văzut care va fi decizia Tribunalului, care va analiza recursul declarat de reprezentanții companiei private.
 
Despre House 3000 Real Estate Investment SRL
 
Potrivit termene.ro, platformă consultată pe 7 februarie 2024, House 3000 Real Estate Investment SRL a fost înființată în anul 2003, și-a reluat activitatea în 2011, are sediul social în Constanța, pe strada Publicist Constantin N. Sarry și se ocupă de lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale.
 
Ca o paranteză, în ianuarie 2014, societatea House 3000 Real Estate Investment avea un asociat unic, Alexandru Stoica, firma fiind înfiinţată în anul 2003, sub numele de SC Tehno-Serv Cars SRL și având trei fondatori: Hristea Orac, Alexandru Stoica şi Mircea Constantinescu.
 
În prezent, conform termene.ro, asociatul unic al firmei este compania luxemburgheză Green Real Estate, iar administratorii House 3000 Real Estate Investment sunt Jgumă Cristina Florina și Teodor Cezar Catargiu, cu mandat valabil până în 2026.
 
Numele Cristinei Florina Jgumă se leagă și de Contajoy SRL și Mungart Motors SRL (administrator).
 
La rândul său, Teodor Cezar Catargiu se leagă și de Expert Sistem SRL, Sirius Management SRL și Balcan Logistic SA (cenzor).
 
După cum se arăta în edițiile anterioare, Cezar Teodor Catargiu, administrator al firmei din 2012, fusese cooptat ca asociat la data de 1 august 2014, aceeași dată la care s-a hotărât fuziunea SC Fin.Co.Ge.Ro. Imobiliare SRL - SC House 3000 Real Estate Investment SRL.
 
Este de precizat că administratorul SC House 3000 Real Estate Investment SRL, Cezar Catargiu, apărea în presă, la sfârşitul anului 2013, ca preşedinte al UGIR Constanţa.
 
În anul 2012, a fost reînfiinţată filiala UGIR-1903 Constanţa şi desemnat preşedinte la nivel judeţean Sorin Strutinsky, partener de afaceri al fostului primar Radu Mazăre şi al fostului președinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu.
 
Cifrele House 3000 Real Estate Investment SRL arată că, în 2022, compania a declarat 0 angajați, profit peste 18,7 milioane de lei și cifra de afaceri a depășit 27,64 de milioane de lei.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
Sursa documentare: Portalul Național al Jurisprudenței www.rejust.ro, Portalul Instanțelor de Judecată
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Municipiul Constanța prin Primar va fi executat silit, a decis Judecătoria Constanța! (MINUTA)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii