Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:06 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Michael M. Stanciu, presedintele Search Corporation „Vanatoarea nu se afla printre pasiunile mele

ro

29 Jan, 2010 02:33 5573 Marime text
drept-la-replica.jpgMichael M. Stanciu, preşedintele Search Corporation a trimis redacţiei noastre un drept la replică referitor la materialul „Mazăre, la vânătoare cu Mitrea şi cu patronul de la Search Corporation", apărut în ediţia online a cotidianului ZIUA de Constanţa. Menţionăm, aşa cum am notat şi în textul iniţial, că informaţiile au fost preluate de pe blog-ul www.realitateamea.ro , al jurnalistei Adriana Duţulescu. De altfel, ataşat materialului puteţi vedea poza materialului preluat. În continuare ataşăm textul dreptului la replică.

„Drept la replică la articolul din 25 ianuarie 2010, de la Michael M. Stanciu - Preşedinte SEARCH CORPORATION

Urmare a articolului apărut în publicaţia Ziua de Constanţa în cursul zilei de 25 ianuarie 2010, articol în care se face referire la persoana mea şi la compania pe care o conduc, Search Corporation, vă solicit dreptul la replică cu intenţia de a clarifica inexactităţile şi comentariile insinuante prezentate în acest material.

Întrucât nutresc acelaşi respect, precum şi dumneavoastră desigur, pentru adevăr şi pentru cititori, vă rog să publicaţi explicaţiile de mai jos menite să clarifice aspectele prezentate incorect şi tendenţios.

În primul rând îmi manifest nemulţumirea faţă de faptul că aţi publicat acest material fără a realiza în prealabil o minimă verificare a informaţiilor scrise de jurnalista Adriana Duţulescu pe blogul său. Consider că este datoria jurnaliştilor publicaţiei dvs. de a se asigura că informaţiile pe care urmează să le prezentaţi în publicaţia pe care o conduceţi, sunt corecte şi veridice. Aţi fi putut să mă contactaţi personal sau să vă adresaţi biroului de Relaţii Publice al companiei Search Corporation pentru explicaţii şi pentru a proba datele respective.

Vă informez aşadar că, încă de la început, materialul din publicaţia dvs. prezintă o informaţie cu totul eronată. Din data de 14 ianuarie 2010, mă aflu în Statele Unite ale Americii, unde voi rămâne până la începutul lunii februarie. Prin urmare, week-end-ul trecut (23 - 24 ianuarie 2010), cel la care face referire articolul, nu eram în ţară şi deci nu am participat la nici o vânătoare în Deltă, cu nici una din persoanele menţionate în articol. Acest aspect se poate demonstra foarte uşor, pe paşaportul meu apar vizele de intrare şi ieşire din ţară.

Mai mult, nu am avut niciun moment intenţia de a lua parte la vreo vânătoare în această perioadă, nu am solicitat niciodată nici un fel de autorizaţie de vânătoare la Chilia, vizita mea în această perioadă în Statele Unite ale Americii fiind programată cu mult timp în urmă.

În plus, acest sport nu se află nicidecum printre pasiunile mele.

În ce priveşte proiectele contractate de compania Search Corporation cu diverse autorităţi din judeţul Constanţa, vă informez că acestea au fost câştigate în urma participării la licitaţii, contractele fiind încheiate în conformitate cu legislaţia în vigoare privind procedurile de achiziţii publice (OUG 34/2006 şi HG 925/2006). Prin urmare, consider foarte grave insinuările din materialul dvs., companiei mele nu i-au fost pur şi simplu atribuite contractele respective, ci, ca de fiecare dată când este vorba despre un astfel de proiect, intrăm într-o competiţie alături de alţi jucători, uneori avem preţul şi oferta cea mai bună şi suntem declaraţi câştigători, alteori nu.

Search Corporation este însă una dintre cele mai importante companii de proiectare infrastructură de transport de pe piaţa românească, cu o experienţă semnificativă în acest domeniu, cu specialişti şi profesionişti de renume. Este aşadar absolut firesc să existe contracte încheiate în majoritatea zonelor ţării, mai ales că beneficiarii muncii noastre sunt în general autorităţile din domeniul transporturilor, consiliile judeţene şi primăriile, acestea gestionează, după cum cunoaşteţi, fondurile pentru construcţia infrastructurii de transport din România.

Plecând însă de la premiza că poate dvs. personal nu aţi avut cunoştinţă despre materialul apărut, am încredere că veţi publica lămuririle aduse, dovedind în acest fel respect pentru cititorii dvs., pentru dreptul lor la informare, în mod corect, obiectiv şi competent, potrivit principiilor care vă guvernează profesia".

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii