Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:39 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tribunalul Constanța, așteptat să se pronunțe în procesul deschis de House 3000 Real Estate Investment Primăriei Constanța

ro

20 Jun, 2023 00:00 1290 Marime text
  • Este vorba despre dosarul 959/118/2023, în care compania a ridicat pretenții față de Municipiul Constanța, reprezentând tranșele de plată 10 și 11.
  • House 3000 Real Estate Investment fiind cea care a preluat creanțele pe care compania italiană Fin.Co.Ge.R.O.SpA le avea față de municipalitate în legătură cu lucrările de urbanizare din cartierul constănțean Faleză Nord.
Judecătorii Tribunalului Constanța sunt așteptați să se pronunțe azi, 20 iunie 2023, în dosarul în care compania din oraș House 3000 Real Estate Investment solicită noi tranșe de bani de la Primăria Constanța.
 
Este vorba despre dosarul 959/118/2023, în care compania a ridicat pretenții față de Municipiul Constanța, reprezentând tranșele de plată 10 și 11.
 
Societatea deține deja mai multe hotărâri judecătorești vizând executarea silită a Primăriei Constanța, House 3000 Real Estate Investment fiind cea care a preluat creanțele pe care compania italiană Fin.Co.Ge.R.O.SpA le avea față de municipalitate în legătură cu lucrările de urbanizare din cartierul constănțean Faleză Nord.
 
Compania italiană s-a ocupat de lucrările de urbanizare în cartierul constănțean Faleză Nord, după ce obținuse în instanță, în urma unor lungi procese, dreptul de a face lucrările, pe cheltuiala municipalității.
 
Iar aceasta, în condițiile în care italienii aveau un contract semnat cu primăria încă din anul 2000, în timpul mandatului fostului primar Gheorghe Mihăieși.
 
Odată cu schimbarea primarului, în timpul administrației Radu Mazăre, firma din Italia a avut o serie de neînțelegeri cu municipalitatea, acestea culminând cu procesele amintite anterior.
 
În cele din urmă, instanța a dat dreptul italienilor să continue ridicarea construcțiilor din zona Faleză Nord și să execute lucrările de urbanizare pe cheltuiala primăriei, urmând să își recupereze banii de la municipalitate.
 
Ulterior, compania italiană și-a vândut creanțele către firma House 3000 Real Estate Investment, care acum se îndreaptă în instanță împotriva Municipiului Constanța prin Primar, pentru recuperarea banilor.
 
Până în prezent, firma House 3000 Real Estate Investment a obținut mai multe hotărâri favorabile prin care municipiul a fost obligat la plata unor sume de milioane de euro.
 
În unele dintre dosare, societatea a demarat deja procedurile de executare a municipiului pentru plata sumelor datorate, dosarele aflându-se în atenția S.P.E.J. Stoica Adrian și Asociații.
 
Decizia pe care o va pronunța azi Tribunalul Constanța poate fi atacată la instanța de control, repectiv, Curtea de Apel Constanța.
 
Despre House 3000 Real Estate Investment SRL
 
Potrivit Confidas.ro, societatea House 3000 Real Estate Investment a fost înființată în anul 2003 și are sediul social în Constanța, pe strada Publicist Constantin N. Sarry nr. 8, obiectul de activitate fiind reprezentat de lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale.
 
În ianuarie 2014, societatea House 3000 Real Estate Investment avea un asociat unic, Alexandru Stoica, firma fiind înfiinţată în anul 2003, sub numele de SC Tehno-Serv Cars SRL și având trei fondatori: Hristea Orac, Alexandru Stoica şi Mircea Constantinescu.
 
Acum, potrivit Confidas.ro, asociatul unic al firmei este compania luxemburgheză Green Real Estate, iar administratorii House 3000 Real Estate Investment sunt Jgumă Cristina Florina și Teodor Cezar Catargiu, al cărui nume figurează și în Expert Sistem SRL și Sirius Management SRL, ambele din Constanța.
 
După cum se arăta în edițiile anterioare, Cezar Teodor Catargiu, administrator al firmei din 2012, fusese cooptat ca asociat la data de 1 august 2014, aceeași dată la care s-a hotărât fuziunea SC Fin.Co.Ge.Ro. Imobiliare SRL - SC House 3000 Real Estate Investment SRL.
 
Este de precizat că administratorul SC House 3000 Real Estate Investment SRL, Cezar Catargiu, apărea în presă, la sfârşitul anului 2013, ca preşedinte al UGIR Constanţa.
 
Ca o paranteză, în anul 2012, a fost reînfiinţată filiala UGIR-1903 Constanţa şi desemnat preşedinte la nivel judeţean Sorin Strutinsky, partener de afaceri al fostului primar Radu Mazăre şi al fostului președinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu.
 
Pe anul 2021, firma House 3000 Real Estate Investment SRL a declarat 0 angajați, profit peste 18,50 milioane de lei și cifra de afaceri a depășit 5,07 milioane de lei.
 
Societatea a declarat un punct de lucru pe bulevardul Mamaia nr. 402.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Primăria Constanța, lovitură în instanță! Judecătorii au respins apelul pentru suspendarea executării silite (MINUTA)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii