Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:44 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Municipiul Constanța prin Primar, executat silit de o cunoscută companie din oraș! Municipalitatea cere suspendarea executării

ro

10 Oct, 2023 17:00 3770 Marime text
Sala de judecată, la Judecătoria Constanța. Foto cu rol ilustrativ din Arhiva ZIUA de Constanța
  • Cunoscută în urma preluării creanțelor pe care compania italiană Fin.Co.Ge.R.O.SpA le avea față de municipalitat, House 3000 Real Estate Investment SRL a obținut în instanță mai multe hotărâri de obligare a primăriei la achitarea sumelor.
  • Magistrații Secției Civile a Judecătoriei Constanța vor deschide mâine, 11 octombrie 2023, dosarul 26625/212/2023, în care Municipiul Constanța prin Primar a solicitat suspendarea provizorie a executării demarate la cererea House 3000 Real Estate Investment SRL în dosarul 241/S/2008.
  • Cazul se află în atenția completului C15 al Secției Civile a instanței, prezidat, potrivit surselor noastre, de magistratul Oana Mihaela Sorescu, președintele instanței.
  • Totodată, în dosarul 26624/212/2023, Municipiul Constanța prin Primar a formulat contestație la executare, cu privire la dosarul de executare silită 241/S/2008 deschis la cererea House 3000 Real Estate Investment SRL.
  • Contestația la executare va fi analizată de magistrații Judecătoriei Constanța la data de 9 noiembrie 2023, cazul fiind în atenția completului C13 al Secției Civile, prezidat, potrivit surselor noastre, de magistratul Adrian Dumitru Dan.
Municipiul Constanța prin Primar s-a adresat magistraților de la Judecătoria Constanța pentru a opri procedurile de executare silită demarate de cunoscuta companie House 3000 Real Estate Investment SRL, societatea față de care primăria are de achitat sume impresionante!
 
Cunoscută în urma preluării creanțelor pe care compania italiană Fin.Co.Ge.R.O.SpA le avea față de municipalitat, House 3000 Real Estate Investment SRL a obținut în instanță mai multe hotărâri de obligare a primăriei la achitarea sumelor.
 
Creanțele Fin.Co.Ge.R.O.SpA față de municipalitate vizau lucrările de urbanizare din cartierul constănțean Faleză Nord.
 
Acum, magistrații Secției Civile a Judecătoriei Constanța vor deschide mâine, 11 octombrie 2023, dosarul 26625/212/2023, în care Municipiul Constanța prin Primar a solicitat suspendarea provizorie a executării demarate la cererea House 3000 Real Estate Investment SRL în dosarul 241/S/2008.
 
Cazul se află în atenția completului C15 al Secției Civile a instanței, prezidat, potrivit surselor noastre, de magistratul Oana Mihaela Sorescu, președintele instanței.
 
Totodată, în dosarul 26624/212/2023, Municipiul Constanța prin Primar a formulat contestație la executare, cu privire la dosarul de executare silită 241/S/2008 deschis la cererea House 3000 Real Estate Investment SRL.
 
Contestația la executare va fi analizată de magistrații Judecătoriei Constanța la data de 9 noiembrie 2023, cazul fiind în atenția completului C13 al Secției Civile, prezidat, potrivit surselor noastre, de magistratul Adrian Dumitru Dan.
 
Hotărâri de obligare a municipalității la plata sumelor
 
În ultimii ani, House 3000 Real Estate Investment SRL a obținut în instanță mai multe hotărâri favorabile pribind obligarea municipalității la plata sumelor pe care le datora companiei italiene Fin.Co.Ge.R.O.SpA în legătură cu lucrările de urbanizare din cartierul constănțean Faleză Nord.
 
Compania italiană s-a ocupat de lucrările de urbanizare după ce obținuse în instanță, în urma unor lungi procese, dreptul de a face lucrările, pe cheltuiala municipalității.
 
Iar aceasta, în condițiile în care italienii aveau un contract semnat cu primăria încă din anul 2000, în timpul mandatului fostului primar Gheorghe Mihăieși.
 
Odată cu schimbarea primarului, în timpul administrației Radu Mazăre, firma din Italia a avut o serie de neînțelegeri cu municipalitatea, acestea culminând cu procesele amintite anterior.
 
În cele din urmă, instanța a dat dreptul italienilor să continue ridicarea construcțiilor din zona Faleză Nord și să execute lucrările de urbanizare pe cheltuiala primăriei, urmând să își recupereze banii de la municipalitate.
 
Ulterior, compania italiană și-a vândut creanțele către firma House 3000 Real Estate Investment, care acum se îndreaptă în instanță împotriva Municipiului Constanța prin Primar, pentru recuperarea banilor.
 
Despre House 3000 Real Estate Investment SRL
 
Potrivit Confidas.ro, societatea House 3000 Real Estate Investment a fost înființată în anul 2003 și are sediul social în Constanța, pe strada Publicist Constantin N. Sarry nr. 8, obiectul de activitate fiind reprezentat de lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale.
 
În ianuarie 2014, societatea House 3000 Real Estate Investment avea un asociat unic, Alexandru Stoica, firma fiind înfiinţată în anul 2003, sub numele de SC Tehno-Serv Cars SRL și având trei fondatori: Hristea Orac, Alexandru Stoica şi Mircea Constantinescu.
 
Acum, potrivit Confidas.ro, asociatul unic al firmei este compania luxemburgheză Green Real Estate, iar administratorii House 3000 Real Estate Investment sunt Jgumă Cristina Florina și Teodor Cezar Catargiu, al cărui nume figurează și în Expert Sistem SRL și Sirius Management SRL, ambele din Constanța.
 
După cum se arăta în edițiile anterioare, Cezar Teodor Catargiu, administrator al firmei din 2012, fusese cooptat ca asociat la data de 1 august 2014, aceeași dată la care s-a hotărât fuziunea SC Fin.Co.Ge.Ro. Imobiliare SRL - SC House 3000 Real Estate Investment SRL.
 
Este de precizat că administratorul SC House 3000 Real Estate Investment SRL, Cezar Catargiu, apărea în presă, la sfârşitul anului 2013, ca preşedinte al UGIR Constanţa.
 
Ca o paranteză, în anul 2012, a fost reînfiinţată filiala UGIR-1903 Constanţa şi desemnat preşedinte la nivel judeţean Sorin Strutinsky, partener de afaceri al fostului primar Radu Mazăre şi al fostului președinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu.
 
Pe anul 2021, firma House 3000 Real Estate Investment SRL a declarat 0 angajați, profit peste 18,50 milioane de lei și cifra de afaceri a depășit 5,07 milioane de lei.
 
Potrivit termene.ro, platformă consultată la data de 22 septembrie 2023, în 2022, societatea a declarat 0 angajați, profit peste 18,7 milioane de lei și cifra de afaceri a depășit 27,64 de milioane de lei.
 
Societatea a declarat un punct de lucru pe bulevardul Mamaia nr. 402.
 
Deciziile pe care le va lua în cauză Judecătoria Constanța în oile procese vor putea fi contestate la Tribunalul Constanța.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Municipiul Constanța, obligat să achite dobânzi legale penalizatoare legate de un debit de peste 61 de milioane de lei! Municipalitatea face apel
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii