Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:09 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Municipiul Constanța prin Primar va fi executat silit, a decis Judecătoria Constanța! (MINUTA)

ro

13 Oct, 2023 09:43 1584 Marime text
  • Decizia Judecătoriei Constanța este fără cale de atac.
Municipiul Constanța prin Primar a pierdut procesul în care a cerut suspendarea provizorie a executării sale silite de către o cunoscută companie din oraș!
 
Judecătorii Secției Civile a Judecătoriei Constanța au respins ca neîntemeiată cererea municipalității de suspendare provizorie a procedurilor de executare silită, până la judecarea contestației la executare, fiind vorba despre procedurile de executare demarate la cererea companiei House 3000 Real Estate Investment SRL, față de care muncipalitatea înregistrează datorii ce echivalează cu milioane de euro.
 
Societatea a preluat creanțele pe care compania italiană Fin.Co.Ge.R.O.SpA le avea față de muncipalitate în legătură cu lucrările de urbanizare din cartierul constănțean Faleză Nord.
 
În ultimii ani, House 3000 Real Estate Investment SRL a obținut în instanță mai multe hotărâri de obligare a primăriei la achitarea sumelor, datoriile totale ridicându-se la mai multe milioane de euro.
 
Judecătoria Constanța, în completul C15 al Secției Civile a instanței, prezidat, potrivit surselor noastre, de magistratul Oana Mihaela Sorescu, președintele instanței, a decis respingerea cererii de suspendare provizorie, în dosarul 26625/212/2023.
 
Iată minuta deciziei Judecătoriei Constanța:
 
„Respinge cererea de suspendare provizorie a executării silite efectuate în dosarul de executare nr. 241/2008 al BEJ ADRIAN STOICA-CONSTANTIN, formulată de contestatorul Municipiul Constanța prin Primar, în contradictoriu cu intimata House 3000 Real Estate Investment SRL, până la soluţionarea cererii de suspendare a executării silite formulate în cadrul contestaţiei la executare înregistrate pe rolul Judecătoriei Constanţa sub nr. 26624/212/2023, ca neîntemeiată. Fără cale de atac“.
 
Decizia Judecătoriei Constanța este fără cale de atac.
 
Dosarul 26624/212/2023, care vizează contestația la executare formulată de Municipiul Constanța prin Primar va fi analizat de magistrații Judecătoriei Constanța la data de 9 noiembrie 2023, cazul fiind în atenția completului C13 al Secției Civile, prezidat, potrivit surselor noastre, de magistratul Adrian Dumitru Dan.
 
Despre House 3000 Real Estate Investment SRL
 
Potrivit Confidas.ro, societatea House 3000 Real Estate Investment a fost înființată în anul 2003 și are sediul social în Constanța, pe strada Publicist Constantin N. Sarry nr. 8, obiectul de activitate fiind reprezentat de lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale.
 
În ianuarie 2014, societatea House 3000 Real Estate Investment avea un asociat unic, Alexandru Stoica, firma fiind înfiinţată în anul 2003, sub numele de SC Tehno-Serv Cars SRL și având trei fondatori: Hristea Orac, Alexandru Stoica şi Mircea Constantinescu.
 
Acum, potrivit Confidas.ro, asociatul unic al firmei este compania luxemburgheză Green Real Estate, iar administratorii House 3000 Real Estate Investment sunt Jgumă Cristina Florina și Teodor Cezar Catargiu, al cărui nume figurează și în Expert Sistem SRL și Sirius Management SRL, ambele din Constanța.
 
După cum se arăta în edițiile anterioare, Cezar Teodor Catargiu, administrator al firmei din 2012, fusese cooptat ca asociat la data de 1 august 2014, aceeași dată la care s-a hotărât fuziunea SC Fin.Co.Ge.Ro. Imobiliare SRL - SC House 3000 Real Estate Investment SRL.
 
Este de precizat că administratorul SC House 3000 Real Estate Investment SRL, Cezar Catargiu, apărea în presă, la sfârşitul anului 2013, ca preşedinte al UGIR Constanţa.
 
Ca o paranteză, în anul 2012, a fost reînfiinţată filiala UGIR-1903 Constanţa şi desemnat preşedinte la nivel judeţean Sorin Strutinsky, partener de afaceri al fostului primar Radu Mazăre şi al fostului președinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu.
 
Pe anul 2021, firma House 3000 Real Estate Investment SRL a declarat 0 angajați, profit peste 18,50 milioane de lei și cifra de afaceri a depășit 5,07 milioane de lei.
 
Potrivit termene.ro, platformă consultată la data de 22 septembrie 2023, în 2022, societatea a declarat 0 angajați, profit peste 18,7 milioane de lei și cifra de afaceri a depășit 27,64 de milioane de lei.
 
Societatea a declarat un punct de lucru pe bulevardul Mamaia nr. 402.
 
Deciziile pe care le va lua în cauză Judecătoria Constanța în oile procese vor putea fi contestate la Tribunalul Constanța.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Municipiul Constanța, obligat să achite dobânzi legale penalizatoare legate de un debit de peste 61 de milioane de lei! Municipalitatea face apel
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii