Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:53 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanța, executată silit de o companie privată. Judecătorii deschid azi dosarul

ro

16 May, 2023 00:00 1750 Marime text
Primăria Constanța
  • Este vorba despre dosarul cu indicativul 32960/212/2022/a1, la Secția a II-a Civilă a instanței, Materia Litigii cu profesioniștii, având ca obiect o contestație la executare formulată de Municipiul Constanța prin Primar, în contradictoriu cu societatea House 3000 Real Estate Investment.
  • În primă instanță, în acest dosar, Judecătoria Constanța a decis să respingă cererea Municipiului Constanța prin Primar de suspendare a executării silite și a fixat termen pe fond, pentru analizarea contestației, la data de 22 iunie 2023.
  • Firma care a obținut în instanță și a demarat procedurile de executare silită a municipiului este, potrivit datelor oficiale, House 3000 Real Estate Investment SRL, societatea care a preluat creanțele pe care compania italiană Fin.Co.Ge.R.O.SpA le avea față de municipalitate în legătură cu lucrările de urbanizare din cartierul constănțean Faleză Nord.
Judecătorii Tribunalului Constanța vor deschide astăzi, 16 mai 2023, dosarul în care Muncipiul Constanța prin Primar s-a adresat instanței pentru a încerca suspendarea executării silite pe care a inițiat-o împotriva primăriei o companie privată din oraș.
 
Este vorba despre dosarul cu indicativul 32960/212/2022/a1, la Secția a II-a Civilă a instanței, Materia Litigii cu profesioniștii, având ca obiect o contestație la executare formulată de Municipiul Constanța prin Primar, în contradictoriu cu societatea House 3000 Real Estate Investment.
 
În primă instanță, în acest dosar, Judecătoria Constanța a decis să respingă cererea Municipiului Constanța prin Primar de suspendare a executării silite și a fixat termen pe fond, pentru analizarea contestației, la data de 22 iunie 2023.
 
Între timp, dosarul a ajuns la Tribunal în urma apelului declarat de municipalitate, cazul fiind programat să fie analizat astăzi, 16 mai 2023, de la ora 09.00
 
Firma care a obținut în instanță și a demarat procedurile de executare silită a municipiului este, potrivit datelor oficiale, House 3000 Real Estate Investment SRL, societatea care a preluat creanțele pe care compania italiană Fin.Co.Ge.R.O.SpA le avea față de municipalitate în legătură cu lucrările de urbanizare din cartierul constănțean Faleză Nord.
 
Investiții recuperate în instanță
 
Așa cum arătam și în edițiile anterioare, compania italiană s-a ocupat de lucrările de urbanizare în cartierul constănțean Faleză Nord, după ce obținuse în instanță, în urma unor lungi procese, dreptul de a face lucrările, pe cheltuiala municipalității.
 
Iar aceasta, în condițiile în care italienii aveau un contract semnat cu primăria încă din anul 2000, în timpul mandatului fostului primar Gheorghe Mihăieși.
 
Odată cu schimbarea primarului, în timpul administrației Radu Mazăre, firma din Italia a avut o serie de neînțelegeri cu municipalitatea, acestea culminând cu procesele amintite anterior.
 
În cele din urmă, instanța a dat dreptul italienilor să continue ridicarea construcțiilor din zona Faleză Nord și să execute lucrările de urbanizare pe cheltuiala primăriei, urmând să își recupereze banii de la municipalitate.
 
Ulterior, compania italiană și-a vândut creanțele către firma House 3000 Real Estate Investment, care acum se îndreaptă în instanță împotriva Municipiului Constanța prin Primar, pentru recuperarea banilor.
 
Până în prezent, firma House 3000 Real Estate Investment a obținut mai multe hotărâri favorabile prin care municipiul a fost obligat la plata unor sume de milioane de euro.
 
În unele dintre dosare, societatea a demarat deja procedurile de executare a municipiului pentru plata sumelor datorate, dosarele aflându-se în atenția S.P.E.J. Stoica Adrian și Asociații.
 
Despre House 3000 Real Estate Investment SRL
 
Potrivit Confidas.ro, platformă consultată la data de 15 mai 2023, societatea House 3000 Real Estate Investment a fost înființată în anul 2003 și are sediul social în Constanța, pe strada Publicist Constantin N. Sarry nr. 8, obiectul de activitate fiind reprezentat de lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale.
 
În ianuarie 2014, societatea House 3000 Real Estate Investment avea un asociat unic, Alexandru Stoica, firma fiind înfiinţată în anul 2003, sub numele de SC Tehno-Serv Cars SRL și având trei fondatori: Hristea Orac, Alexandru Stoica şi Mircea Constantinescu.
 
Acum, potrivit Confidas.ro, asociatul unic al firmei este compania luxemburgheză Green Real Estate, iar administratorii House 3000 Real Estate Investment sunt Jgumă Cristina Florina și Teodor Cezar Catargiu, al cărui nume figurează și în Expert Sistem SRL și Sirius Management SRL, ambele din Constanța.
 
După cum se arăta în edițiile anterioare, Cezar Teodor Catargiu, administrator al firmei din 2012, fusese cooptat ca asociat la data de 1 august 2014, aceeași dată la care s-a hotărât fuziunea SC Fin.Co.Ge.Ro. Imobiliare SRL - SC House 3000 Real Estate Investment SRL.
 
Este de precizat că administratorul SC House 3000 Real Estate Investment SRL, Cezar Catargiu, apărea în presă, la sfârşitul anului 2013, ca preşedinte al UGIR Constanţa.
 
Ca o paranteză, în anul 2012, a fost reînfiinţată filiala UGIR-1903 Constanţa şi desemnat preşedinte la nivel judeţean Sorin Strutinsky, partener de afaceri al fostului primar Radu Mazăre şi al fostului președinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu.
 
În prezent, pe anul 2021, firma House 3000 Real Estate Investment SRL a declarat 0 angajați, profit peste 18,50 milioane de lei și cifra de afaceri a depășit 5,07 milioane de lei.
 
Societatea a declarat un punct de lucru pe bulevardul Mamaia nr. 402.
 
Cererea de suspendare a executării silite, respinsă
 
În dosarul 32960/212/2022, Judecătoria Constanța a decis să respingă cererea Municipiului Constanța prin Primar de suspendare a executării silite.
 
Pe fondul contestației la executare, următorul termen este fixat la Judecătoria Constanța în luna iunie 2023.
 
Rămâne de văzut care va fi decizia de azi a Tribunalului Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
O companie din Constanța, pe cale să primească peste un milion de euro de la primărie!
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii