Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:31 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanța contestă executarea silită demarată la cererea House 3000 Real Estate Investment SRL! Se cere o expertiză

ro

16 Feb, 2024 17:00 694 Marime text
  • Judecătorii au anunțat că vor lua o decizie cu privire la expertiza solicitată în proces la data de 22 februarie 2024.
Magistrații Judecătoriei Constanța au rămas în pronunțare asupra unei cereri privind efectuarea unei expertize în procesul în care Primăria Constanța contestă executarea silită demarată la cererea companiei private House 3000 Real Estate Investment SRL.
 
Judecătorii au anunțat că vor lua o decizie cu privire la expertiza solicitată în proces la data de 22 februarie 2024.
 
Este vorba despre dosarul cu indicativul 26624/212/2023, cauză în care primăria a obținut suspendarea executării silite până la pronunțarea deciziei legate de contestație la executare formulată.
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, dosarul are ca obiect „contestație la executare 241/S/2008“, părțile fiind Municipiul Constanța prin Primar, în calitate de contestator și, respectiv, House 3000 Real Estate Investment SRL, în calitate de intimat.
 
În minuta Încheierii favorabile primăriei se arată că instanța „admite cererea de suspendare a executării silite, astfel cum a fost modificată. Dispune suspendarea executării silite a următoarelor acte de executare emise în cadrul dosarului de executare nr. 241/2008 al BEJ Stoica Constantin Adrian: Somaţia de executare emisă la data de 05.10.2023, Procesele-verbale emise la data de 05.10.2023, Adresa de înfiinţare a popririi din data de 05.10.2023 privind Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galaţi – Administraţia Finanţelor Publice Constanţa – Activitatea de Trezorerie şi Contabilitate Publică Constanţa şi a tuturor actelor de executare ulterioare privind actualizarea debitului cu indicele de inflaţie, până la soluţionarea contestaţiei la executare ce face obiectul dosarului nr. 26624/212/2023, aflat pe rolul Judecătoriei Constanţa“.
 
De asemenea, instanța „dispune, din oficiu, comunicarea prezentei încheieri, de îndată, către BEJ Stoica Constantin Adrian“.
 
Decizia Judecătoriei de a suspendare executarea a fost atacată în recurs de către reprezentanții companiei, urmând ca dosarul să fie trimis pe rolul Tribunalului Constanța.
 
În paralel, la Judecătorie continuă procesul privind contestația la executare, urmând ca magistrații să decidă dacă se impune în cauză efectuarea expertizei solicitate de părți.
 
Despre House 3000 Real Estate Investment SRL
 
Potrivit termene.ro, platformă consultată pe 7 februarie 2024, House 3000 Real Estate Investment SRL a fost înființată în anul 2003, și-a reluat activitatea în 2011, are sediul social în Constanța, pe strada Publicist Constantin N. Sarry și se ocupă de lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale.
 
Ca o paranteză, în ianuarie 2014, societatea House 3000 Real Estate Investment avea un asociat unic, Alexandru Stoica, firma fiind înfiinţată în anul 2003, sub numele de SC Tehno-Serv Cars SRL și având trei fondatori: Hristea Orac, Alexandru Stoica şi Mircea Constantinescu.
 
În prezent, conform termene.ro, asociatul unic al firmei este compania luxemburgheză Green Real Estate, iar administratorii House 3000 Real Estate Investment sunt Jgumă Cristina Florina și Teodor Cezar Catargiu, cu mandat valabil până în 2026.
 
Numele Cristinei Florina Jgumă se leagă și de Contajoy SRL și Mungart Motors SRL (administrator).
 
La rândul său, Teodor Cezar Catargiu se leagă și de Expert Sistem SRL, Sirius Management SRL și Balcan Logistic SA (cenzor).
 
După cum se arăta în edițiile anterioare, Cezar Teodor Catargiu, administrator al firmei din 2012, fusese cooptat ca asociat la data de 1 august 2014, aceeași dată la care s-a hotărât fuziunea SC Fin.Co.Ge.Ro. Imobiliare SRL - SC House 3000 Real Estate Investment SRL.
 
Este de precizat că administratorul SC House 3000 Real Estate Investment SRL, Cezar Catargiu, apărea în presă, la sfârşitul anului 2013, ca preşedinte al UGIR Constanţa.
 
În anul 2012, a fost reînfiinţată filiala UGIR-1903 Constanţa şi desemnat preşedinte la nivel judeţean Sorin Strutinsky, partener de afaceri al fostului primar Radu Mazăre şi al fostului președinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu.
 
Cifrele House 3000 Real Estate Investment SRL arată că, în 2022, compania a declarat 0 angajați, profit peste 18,7 milioane de lei și cifra de afaceri a depășit 27,64 de milioane de lei.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
Sursa documentare: Portalul Național al Jurisprudenței www.rejust.ro, Portalul Instanțelor de Judecată
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Primăria Constanța obține suspendarea executării silite într-un dosar deschis de o companie privată din oraș (MINUTA)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii