Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:23 21 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Drept la replică - Maria Gabriela Horga

ro

16 Sep, 2016 18:34 3378 Marime text

Ca urmare a apariţiei în presă a articolului „HALUCINANT! Candidat pentru Camera Deputaţilor, milionar în EURO la doar 30 de ani | Tânăra trăieşte visul românesc, pe bani publici“ Maria Gabriela Horga a cerut următorul drept la replică:

„Vă trimit notificarea privind dreptul meu la replică trimis către jurnalul.ro.

De asemenea, vă rog să preluaţi şi punctul meu de vedere pe care l-am ataşat într-un document editabil, în cazul în care aţi publicat, difuzat, prezentat acest articol sau în cazul în care urmează să îl mai difuzaţi.

Redau mai jos textul dreptului la replică:

Prin prezentul drept la replică îmi doresc să nuanțez jumătățile de adevăr publicate în articolul de mai sus și să demontez afirmațiile false și insinuările tendențioase:
 
•             Predă la două universităţi de stat – informație adevărată prezentată în mod tendențios. Sunt cadru didactic, lector universitar dr. la Universitatea Ovidius din Constanta unde am funcția de bază câștigată prin concurs organizat în condițiile legii (. De asemenea am fost și cadru didactic asociat la Academia de Studii Economice din București.

•             a primit în ultimii trei ani posturi în 16 instituţii publice – fals. Am lucrat timp de un an la Ministerul Economiei (2012-2013) și timp de un an jumătate la ANAF (2013-2014), însă niciodată nu am primit 16 posturi la instituții de stat.

•             Maria Gabriela Horga trăieşte visul românesc în cea mai spectaculoasă formă a sa. La 23 de ani, era consiliera lui Daniel Dăianu la Parlamentul European, apoi a lui Daniel Chiţoiu, în Parlamentul României, la Ministerul Economiei şi la ANAF – informație adevărată prezentă în mod tendențios. Am activat în calitate de consilier pentru europarlamentarul Daniel Dăianu sau pentru ministrul Daniel Chițoiu, pentru că mi s-a oferit această oportunitate și eram pregătită profesional să îndeplinesc această muncă, fiind absolventă a Facultăţii de Relații Economice Internaționale în limba engleză din ASE București, pentru ca mai apoi să urmez cursurile unui doctorat la aceeași instituție de învățământ.

•             Pupila foştilor miniştri liberali a devenit doctor în economie la 27 de ani, iar acum predă atât la Universitatea Ovidius, din Constanţa, cât şi la ASE Bucureşti. Fost vicepreşedinte al tineretului liberal, Maria Gabriela Horga cunoaşte din 2012 o ascensiune absolut fabuloasă, primind în acest timp posturi în consiliile de administraţie sau comisiile de privatizare ale companiilor cu acţionariat de stat GDF Suez Energy, Active Conexe SA, SAAF, Electrica SA, Electrica Muntenia Sud SA, Electrica Distribuţie Muntenia Sud SA, Nuclearelectrica, Hidroelectrica, Eximbank şi Romaero – fals. Am fost desemnata de Ministerul în care îmi desfășuram activitatea să reprezint Statul Român în consilii de administrație, precum Romaero, fiind o datorie de serviciu, remunerația fiind una modestă, inclusiv de 47 lei, după cum de altfel puteți observa și din declarațiile mele de avere.

•             Dintre toate societățile menționate în articolul dumneavoastră sunt acționar doar la firma Euro Audit, și nu am nicio atribuție executivă în aceasta (în verificarea acestei susţineri se poate realiza o verificare a bazelor publice administrare de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului). Toate contractele sunt obținute în condițiile legale, fiind semnate exclusiv de conducerea societăți, cu atribuţii în acest sens.

•             Firma Mariei Horga, Euro Audit Service SRL din Târgovişte este specializată în instalaţii electrice şi a încasat în total de la stat 6.338.122,03 de euro, prin contrate semnate cu primăriile Buftea, Târgovişte, Târgu Jiu, Cugir, Conteşti, Şelaru şi Vişina, Consiliul Judeţean Dâmboviţa, Enel Distribuţie Muntenia, Compania Naţională de Investiţii, Electrica Distribuţie Transilvania Sud etc. – fals. Euro Audit Service SRL este o firmă înființată din anul 2004. Cifra de 6,5 milioane de euro avansată este o cifră de afaceri cumulata pe mai mulți ani a firmei Euro Audit Service SRL. Pentru obținerea acestei cifre, Euro Audit Service SRL a avut cheltuieli proprii de peste 6 milioane de euro. Iar profitul raportat la cifra de afaceri din ultimii 10 ani este unul foarte mic.

•             O altă firmă de-a sa, Blitz Lightning Company SRL, acum în faliment, a contractat lucrări publice de încă 500.000 de euro, în perioada 2008- 2010.- fals. În firma Blitz Lighting, dețin o participație minoritară de nici 4,5%. Nu am avut vreun beneficiu de la această firmă, nu am avut acces la informații privind activitatea firmei sau la informațiile financiare și nici un control asupra activității acestei firme.

•             Altă firmă interesantă din portofoliul multimilionarei liberale de 30 de ani este Vadaemecum Management SRL, pe care o deţine alături de tatăl ei, Vasile Horga. Vadaemecum a fost ani la rând administrator la companii precum Electroaparataj SA, Energoutilaj SA şi Romlux SA, preluate de la stat de celebul offshore Broadhurst Investments Limited. Situaţii neîntâmplătoare, în condiţiile în care tatăl Vasile Horga, deputat PNL de Dâmboviţa, este vicepreşedintele Broadhurst Industrial Management. Iar toate aceste legături explică şi mai bine succesul fulminant al tinerei la posturi în cele mai bănoase companii de stat, din moment ce Broadhurst are acţiuni cam peste tot şi o influenţă majoră asupra factorilor decidenţi din Ministerul Economiei. – fals. Tatăl meu nu este vicepreședintele niciunui offshore, el acționând strict în companii cu capital românesc. Vasile Horga a avut strict o activitate în mediul privat. Ca manager, administrator, inclusiv prin firma Vadaemecum Management SRL, firma care administra o companie în care este acționar grupul Broadhurst Managament SRL, toate au fost activități desfășurate în mediul privat, nicidecum contracte cu companii de stat.

•             anul trecut, a omorât (Vasile Horga)un pieton, peste care a dat cu maşina. – fals. Vasile Horga a produs un accident de circulație, neputând evita un biciclist cu alcoolemie de 2,5 la mie care trecea noaptea printr-un loc nepermis. Cazul este încă în curs de cercetare la Parchetul General. Legat de acest aspect ţin să precizez ca orice ancheta penală aflată în desfăşurare nu poate beneficia de discuţii care exced sfera legală, în condiţiile în care legislaţia europeană în materia drepturilor omului indică în mod expres faptul ca nicio persoană nu poate fi trasă la răspundere sau condamnată fară a exista o soluţie definitivă a unei instanţe competente.

•             Maria Gabriela Horga este, la această dată, singurul candidat sigur de locul său pe lista PNL Constanţa pentru Camera Deputaţilor, la alegerile care vor avea loc în decembrie. Tânăra milionară din contractele şi funcţiile la stat a fost impusă direct de către conducerea centrală a PNL – fals. Sunt membra a Partidului Naţional Liberal de la vârsta de 19 ani și am activat fără întrerupere în acest partid ocupând prin propriile puteri diferite funcții de conducere în organele centrale de tineret și studenți, iar eventuala candidatură nu poate fi stabilită decât de organismele de conducere ale PNL. Tatăl meu, Vasile Horga, a venit în PNL cu mulți ani după ce eram deja membră, nefiind nicio legătură între candidatura mea și susținerea din partea lui.“

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii