Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:05 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se cere revocarea. Prefectura Constanța a refuzat să semneze pentru legalitate o HCLM inițiată de Vergil Chițac și votată de Consiliul Local Municipal

ro

19 Apr, 2021 00:00 3876 Marime text
  • Consiliul local al municipiului Constanța în ședință ordinară, vineri, 23 aprilie 2021
  • Pe ordinea de zi regăsește și un proiect prin care inițiatorul, Vergil Chițac vrea să abroge o hotărâre de CL aprobată în ședința din luna februarie
  • Este vorba despre HCL-ul prin care era dat în folosință gratuită Registrulului Auto Român imobilului de pe str. Industrială nr. 10
  • Prefectura Constanța a refuzat să avizeze pentru legalitate hotărârea inițiată de primarul Vergil Chițac și aprobată de Consiliul Local Municipal Constanța
Consiliul local al municipiului Constanța în ședință ordinară, vineri, 23 aprilie 2021, ora 09:30. Ședința se va desfășura prin mijloace electronice, printr-o platformă online de videoconferință.

Printre proiectele de hotărâre care vor intra la vot, unele încă nefinalizate, după cum reiese chiar de pe site-ul primăriei Constanța se regăsește și un proiect prin care inițiatorul, abrogă HCL nr. 58 aprobat în ședința din luna februarie a.c. privind aprobarea dării în folosință gratuită către Registrul Auto Român a imobilului situat în municipiul Constanța, str. Industrială nr. 10.
Potrivit proiectului, care poate fi studiat în secțiunea “documente”, Prefectura Constanța a refuzat să avizeze pentru legalitate hotărârea inițiată de primarul Vergil Chițac și aprobată de Consiliul Local Municipal Constanța.

Instituția Prefectului județului Constanța a trimis o notă primăriei, încă de pe 16 martie 2021, în care stipulează următoarele: „Consiliile locale hotărăsc, în condițiile prevăzute în partea a V-a a Codului Administrativ, ca bunurile ce aparțin domeniului public și privat , local sau județean, după caz, să fie date în folosință gratuită instituțiilor de utilitate publică. Inclusiv art. 349 din Codul Administrativ face precizări cu privire la obligațiile instituției de utilitate publică beneficiară.
Art. 136 alin.4 din Constituția României dispune: „Bunurile proprietate publică sunt inalienabile. În condițiile legii organice, ele pot fi date în administrarea regiilor autonome ori instituțiilor publice sau pot fi concesionate ori închiriate; de asemenea, ele pot fi date în folosință gratuită instituțiilor de utilitate publică”. Potrivit prevederilor art 847 alin 1 din Noul Cod Civil, actualizat, „dreptul de folosință asupra bunurilor proprietate publică se acordă, cu titlu gratuit, pe termen nelimitat, în favoarea instituțiilor de utilitate publică” -se arată în nota Prefecturii.
Registrul Auto Român nu este însă o instituție de utilitate publică, motiv pentru care nu poate să primească un teren spre folosință gratuită.
Registrul Auto Român (R.A.R) este organismul tehnic de specialitate desemnat de Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor ca autoritate competentă în domeniul vehiculelor rutiere, siguranţei rutiere, protecţiei mediului înconjurător şi asigurării calităţii.
Biroul de presă al primăriei Constanța nu a dorit să comenteze situația creată, care se pare că nu este singulară. “Important e să le corecteze și să nu mai greșească
în viitor”, a transmis purtătorul de cuvânt la instituției.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
 

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii