Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:51 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eveniment editorial de excepţie, marca Doina Păuleanu. Academicianul Ioan Opriş, prezent la Muzeul de Artă

ro

14 Jun, 2018 00:00 2543 Marime text

După ce a fost lansată de două ori la Bucureşti - pe 2 iunie la Bookfest şi pe 7 iunie la Galeria de Artă SENSO, cartea „Viaţa tăcută a naturii. Flori, fructe, delicatese şi obiecte în pictura modernă românească, 1916 - 1946“, autor Doina Păuleanu, va fi lansată vineri, 15 iunie, de la ora 14, la Muzeul de Artă din Constanţa.
 
Apărut în condiţii grafice de excepţie, la Editura Monitorul Oficial 2018, acesta este cel de-al doilea volum elaborat de reputatul om de cultură constănţean, în care este abordată istoria naturii moarte în pictura românească din 1916 - data morţii lui Ştefan Luchian, cu care s-a încheiat volumul I - şi până în anul 1946.
Cu acest nou prilej, autoarea analizează evoluţia genului în pictura realizată de Nicolae Tonitza, Ştefan Dimitrescu, Francisc Şirato, Theodor Pallady, Gheorghe Petraşcu şi Ion Theodorescu-Sion.  
 
Lansarea de la Constanţa va fi onorată de prezenţa redactorului-şef al Editurii Monitorul Oficial, Anca Ivaşcu, şi a academicianului prof. univ. dr. Ioan Opriş. Evenimentul va fi întregit de un moment artistic la pian oferit de Maximilian Banu.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii