Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:16 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Workshop la Muzeul de Artă Constanța dedicat Zilei Mondiale a Artei

ro

12 Apr, 2024 11:40 537 Marime text
Foto: Muzeul de Artă Constanța

În weekend-ul 13 – 14 aprilie 2024, premergător Zilei Mondiale a Artei, Muzeul de Artă Constanța găzduiește un workshop de tehnici mixte susținut de Cuciuc Romanescu Laura Sînziana, conf.univ.dr. la Facultatea de Arte, Universitatea Ovidius din Constanța, cu participarea cadrelor didactice, a studenților și masteranzilor din cadrul specializărilor Pedagogia Artelor Plastice și Decorative, Educația Vizuală prin Studiul Peisajului și Figurii și Studii Interdisciplinare în Artele Vizuale.
 
„În limbaj plastic, putem vorbi de Tehnici Mixte atunci când lucrăm cu cel puțin două tipuri diferite de media într-o lucrare. Spre exemplu, acesta ar putea fi acuarelă și creion, sau acrilice și creion sau acrilice și pix și colaj sau toate acestea împreună pe o pânză sau pe hârtie sau orice alt suport. Explorarea tehnicilor mixte este o modalitate de a experimenta și de a vă elibera de grija de a încerca să faceți lucrurile într-un anumit mod încercând tipurile diferite de materiale și medii și lasându-vă doar creativitatea să lucreze”, menționează Muzeul de Artă Constanța.
 
În cadrul acestui atelier simplu, participanții vor fi îndemnați să se conecteze cu creativitatea lor, scopul acestei intervenții plastice fiind de a invita un pic de aleatoriu și haos în procesul de creație artistică, ca o modalitate de a deschide și de a declanșa idei noi lăsând deoparte temerile de a face greșeli, îmbrățișând surprizele care apar din renunțarea la puțin control, jucându-se și, de ce nu, reconectându-se cu copilul interior. Participanții sunt invitați să experimenteze cu o varietate de medii, grafit, guașă, acuarelă, creioane colorate, markere, vopsea acrilică, în combinație cu diferite tipuri de suprafețe, aceasta din urmă influențând în mod direct semnul plastic obținut. Mulți artiști diferiți au folosit media mixtă, cum ar fi Degas, Romare Bearden, Jasper John, Jim Dine, Rauschenberg, și aici numim doar câțiva dintre aceștia.
 
Scopul plastic nu este acela de a obține rezultate sau proiecte finalizate, spațiul fiind deschis pentru a descoperi și experimenta fără teama de a face greșeli, descoperind astfel propriul limbaj vizual. Folosind o varietate de materiale de bază, semnele neintenționate și accidentele creative deschid o poartă spre frumusețea imperfecțiunilor scoțându-ne astfel din zona de confort. Combinațiile sunt nesfârșite, dar ideea de bază este combinarea și stratificarea materialelor pentru a obține rezultate unice.
 
Workshopul de Tehnici Mixte se va desfașura în intervalul orar 10.00-12.00, în datele specificate mai sus, termenii şi condiţiile vizitării publicului supunându-se regulamentului instituţiei.
 
Citește și:
Expoziția „Constanța anilor `60, `70, `80 – Demolări, Realizări Arhitecturale și Urbanistice”, prin ochii lui Radu Cornescu. „Am vrut să arăt tinerilor cum s-a clădit Constanța modernă” (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii