Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:44 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dublu vernisaj de Ziua Constanței Studenți, masteranzi, artiști plastici români, împreună pe simeze, din admirație pentru Cazino (galerie foto+video)

ro

22 May, 2019 00:00 4355 Marime text
Ieri, la Art Gallery, de la etajul II al Tomis Mall, am fost părtași la vernisajul expoziției „ARTomis 2019 - Cazinoul”, în organizarea gazdei Dorin Barbu, lucrările expuse fiind realizate de circa 20 de studenți și masteranzi de la Facultatea de Arte, din cadrul Universității „Ovidius”.
 
Tema „Cazinoul” a apărut la inițiativa renumitului artist plastic constănțean Ion Tițoiu, care, împreună cu prof. Marieta Besu, a lansat o provocare la imaginație și culoare, legată de omagierea acestei zile, cu lucrări reprezentând simbolul Constanței - Cazinoul.
 

Îndemnul conf. univ. dr. Florin Stoiciu: „Eu creez imaginea, voi faceți povestea”

 
Expoziția a fost vernisată de conf. univ. dr. Florin Stoiciu, de la Facultatea de Arte, care a declarat că lucrările au fost realizate în timp record, în circa 10 zile, răspunsul prompt al studenților și masteranzilor dovedind că sunt profesioniști.

„Este Ziua Constanței. Și nu se putea întâmpla un moment mai prielnic pentru acest vernisaj decât celebrarea Constanței. Cazinoul apare ca un laitmotiv, pentru că ni-l dorim restaurant și reabilitat, pentru a fi pus în vigoare. Imaginile pe care le veți putea admira reprezintă un efort al studenților și masteranzilor noștri cărora li se alătură artiști membri ai Uniunii Artiștilor Plastici. Au mai fost două acțiuni pe care le-am contemplat împreună - Instalația și Afișul, și mă bucur că alături de noi este domnul profesor Gheorghe Caruțiu, care ne sprijină de fiecare dată, la fel ca și domnul Ion Tițoiu. În rest, nu pot să vă spun decât să vă bucurați de ceea ce vedeți în această frumoasă galerie și să vă întrebați de fiecare dată de ce intrați într-o galerie. Alteori, contemplarea satisfăcută de aceste piese ridică frumoasa afirmație, pe care o spun și eu la atelier: «Eu creez imaginea, voi faceți povestea». La mulți ani, Constanța!”, precizează Florin Stoiciu.

Invitații pot admira lucrările studenților și masteranzilor: Turan Babagean, Marieta Besu, Dorin Barbu, Adina Bogdan, Eliza Botea, Anca Caba, Ana Maria Ceară, Lidia Corladi, Carmen Dordea, Andreea Dogaru (Rădulescu), Anca Georgescu,  Andreea Ifrim, Alexandra Maciac, Diana Munteanu, Ionuț Orodel, Crina Popescu, Monica Rus, Maria Nicoleta Seceleanu, Monica Stoian, Anastasia Stoiciu, Florin Stoiciu, Ana Val, Maria Teodorescu, Viorel Ungureanu, Lazăr Vasilică, Georgeta Vasiliev. Invitat special: Ion Tițoiu.
Curatorii expoziției sunt Răzvan Constantin Caratănase și Razvan Dragoș.

Tot ieri, dar la Galeriile de artă UAP, din str. Ștefan cel Mare nr. 15, a fost vernisată cea de-a doua expoziție de arte vizuale, de data aceasta de către Marieta Besu și Daniela Gherghe, curator fiind conf. univ. dr. Florin Stoiciu. Lucrările sunt semnate de artiști consacrați, membri ai Uniunii Artiștilor Plastici din România, și pot fi admirate până pe data de 21 iunie.
 
Ambele evenimente au ca organizatori Universitatea „Ovidius”, Uniunea Artiștilor Plastici, în parteneriat cu Primăria municipiului Constanța.
 

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii