Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:14 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se aşteaptă vizita unei comisii din Bruxelles în Tuzla

ro

21 Jan, 2014 00:00 1697 Marime text
Consilierii locali din Tuzla s-au întrunit ieri în şedinţă publică. Pe ordinea de zi a şedinţei s-a aflat un singur proiect de hotărâre, potrivit primarului Constantin Micu. Proiectul de hotărâre priveşte concesionarea terenului aferent construcţiei Satului Pescăresc către Federaţia Pescarilor de la Marea Neagră, a explicat ieri şeful autorităţii locale.

De altfel, Federaţia Pescarilor urmăreşte să realizeze acest obiectiv prin atragerea de fonduri europene. „Joi sau vineri vom primi vizita unei comisii de la Bruxelles pentru acest proiect. Delegaţia de la Bruxelles va veni însoţită de reprezentanţi ai Federaţiei Pescarilor de la Marea Neagră”, a explicat primarul Constantin Micu, arătându-se încrezător în demersurile federaţiei. Precizăm că proiectul privind construcţia unui sat pescăresc prevede amenajarea unei suprafeţe de 52,01 hectare, construcţia urmând să ocupe 50,04 de hectare din suprafaţa lacului din Tuzla şi 1,97 de hectare din suprafaţa de teren aferentă.

În acest sens, se doreşte amenajarea pe luciul apei a unor alei de promenadă şi a 12 spaţii de cazare lacustre. Turiştii vor găsi aici şi piscine, dar şi o parcare, un restaurant, grupuri sanitare cu duşuri, un chioşc, un spaţiu de campare de 1.475 de metri pătraţi şi un debarcader pentru plimbări şi pentru practicarea de sporturi pe apă. De asemenea, se intenţionează ca balta din localitate să fie redată circuitului piscicol.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii