Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:19 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenționare de călătorie pentru Belgia! Ce trebuie să știe românii care merg aici

ro

25 Mar, 2024 18:12 667 Marime text
foto: UnsplashMinisterul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Regatul Belgiei că potrivit unui raport al poliției rutiere federale, protestul fermierilor belgieni va provoca perturbări considerabile pe rețeaua rutieră de pe tot teritoriul Regiunii Capitalei Bruxelles, în data de 26 martie 2024.

Potrivit unui comunicat din partea MAE, astfel, în data de 26 martie 2024, începând cu ora 6:00, strada Rue de la Loi (între Schuman și R20) și tunelul Reyers venind de pe E40 spre centru, precum și tunelul Cinquantenaire în direcția spre Rue de la Loi, vor fi închise circulației. Centura Bruxelles-ului ar putea fi, de asemenea, inaccesibilă, precum și intersecția Arts-Loi. Sunt așteptate perturbări în străzile adiacente Rue de la Loi și în cartierul european.

Dificultățile de circulație ar putea persista până la sfârșitul zilei de marți, 26 martie 2024. Prin urmare, poliția recomandă evitarea deplasării cu autoturismul către Bruxelles.

Cetățenii sunt sfătuiți să urmărească informațiile privind traficul rutier, consultând pagina de Internet a poliției rutiere federale belgiene:  https://www.inforoutes.be/, a mai punctat sursa citată. 

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Bruxelles: +32 (0) 2 347 5338, +32 (0) 2 344 1658, +32 (0)2 343 69 35, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, pot apela la telefonul de permanență al Ambasadei României în Belgia: +32 (0)4 974 28 663. Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor web: https://bruxelles.mae.ro/ și www.mae.ro.


Citește și:

Atenționare de călătorie emisă de MAE pentru FranțaRidicarea planului „Vigipirate” la nivelul cel mai înalt - „urgență atentat”



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii