Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:34 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputata Cristina Rizea a participat dezbaterea despre femei și abuzurile sexuale din lumea sporturilor, la Bruxelles

ro

08 Mar, 2024 10:44 584 Marime text

 
Evenimentul a fost organizat de Parlamentul European și a avut ca temă centrală abuzurile sexuale care au ca victime femeile din lumea sporturilor.

În acest cadru, membrii comisiilor de egalitate de gen și sport din Parlamentelor naționale au explorat soluții concrete pentru eliminarea abuzurilor sexuale, psihice și fizice prin care trec sportivele din statele europene, și de încercarea de a face față stigmatizării, fricii de repercusiuni și lipsei de suport pentru victime.

Aceste abuzuri pot avea loc în diverse contexte, inclusiv în cadrul cluburilor sportive, la nivelul antrenamentelor și competițiilor, și pot implica antrenori, oficiali sau alte persoane din interiorul sau exteriorul mediului sportiv. Sportivele se confruntă cu presiunea de a tăcea, de teama consecințelor asupra carierei lor sportive sau de a fi marginalizate și discreditate în cadrul comunității sportive.
 
 
,„Am avut privilegiul de a participa la întrunirea interparlamentară a comisiilor de egalitate de gen și sport a Parlamentelor naționale,  la Bruxelles, în cadrul căreia am abordat problemele cu care se confruntă sportivele noastre,cum ar fi abuzurile sexuale și lipsa reprezentativității.
Sportivele noastre merită să beneficieze de aceleași condiții și oportunități ca și bărbații, dar, mai presus de toate, să aibă parte de un mediu sigur în care să își poată desfășura activitatea în condiții optime.Am avut, de asemenea, o discuție constructivă cu doamna Carlien Scheele, directoarea Institutului European pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați.
 Concluzia: Ne angajăm să continuăm această luptă pentru drepturile și siguranța sportivelor, căutând soluții eficiente la nivel legislativ și instituțional. Eforturile noastre comune trebuie să contribuie la schimbări reale și durabile în universul sportului, asigurând că femeile și fetele pot să-și exploreze potențialul într-un mediu liber de abuzuri și discriminări", a transmis deputata de Constanța, Cristina Rizea.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii