Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:59 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O cursă TAROM Bruxelles - Otopeni a fost anulată din motive tehnice, joi seara. Printre pasageri, Mircea Geoană, Luminiţa Odobescu, europarlamentari

ro

05 Apr, 2024 13:34 427 Marime text
Foto: Facebook
 
  • Cursa TAROM ROT374 care opera pe ruta Bruxelles - Otopeni joi seara a întrerupt decolarea din motive de siguranţă după ce echipajul aeronavei a identificat o problemă tehnică, informează operatorul aerian naţional.
     
Cursa TAROM ROT374 care opera pe ruta Bruxelles - Otopeni joi seara a întrerupt decolarea din motive de siguranţă după ce echipajul aeronavei a identificat o problemă tehnică, informează operatorul aerian naţional, potrivit Agerpres.

Aeronava implicată, un Boeing 737-800 BGL, avea la bord 93 de pasageri.

La bordul aeronavei se mai aflau secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană, ministrul de Externe Luminiţa Odobescu şi mai mulţi europarlamentari.
 

„Echipajul aeronavei a decis să oprească decolarea întrucât a fost identificată o problemă tehnică. În conformitate cu protocoalele de siguranţă, s-a solicitat prezenţa maşinilor de pompieri la aeronavă. Pasagerii şi echipajul s-au aflat în permanenţă în siguranţă. Aceştia au fost debarcaţi iar echipa locală TAROM a oferit asistenţă călătorilor. Aeronava a fost supusă unei inspecţii tehnice amănunţite de către echipă tehnica specializată de pe aeroportul din Bruxelles, fiind identificată o disfuncţionalitate. După finalizarea tuturor procedurilor necesare, aeronava va reveni la Bucureşti pe 5 aprilie 2024, pentru reluarea zborurilor prevăzute în programul de operare”, se arată în comunicatul TAROM.


În aceste condiţii, odată cu întreruperea decolării din motive tehnice şi, respectiv, anularea cursei, pasagerilor li s-au oferit opţiunile de asistentă specifică normelor europene aplicabile în astfel de cazuri.

Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române - TAROM a fost înfiinţată în anul 1954 şi îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor, fiind membră a Alianţei SkyTeam din 25 iunie 2010.

Transportatorul Naţional al României deţine o flotă de 18 aeronave şi are în portofoliul său un număr de 70 de destinaţii operate cu aeronave proprii sau deservite de partenerii săi code share. Din anul 1993, TAROM este companie membră a Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Aerieni (IATA), a încheiat sursa citată.


Citește și:
O aeronavă TAROM Bucureşti - Chişinău a revenit la sol, după ce a fost lovită de fulger
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii