Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:30 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

(Pe surse) Nu va accepta Planul Urbanistic Zonal în forma propusă de MDRT Constantinescu contra Mazăre în cazul PUZ-ului zonei costiere?!

ro

24 Jan, 2012 00:00 2045 Marime text
puzlitoral-Mamaiapanorama013.jpgMinisterul Dezvoltării Regionale şi Turismului a demarat consultarea legată de PUZ-ul pentru zona costieră. Astfel, plajele de la Midia la Vama Veche vor avea un Plan Urbanistic Zonal, care se doreşte a fi un instrument de management şi control al dezvoltării durabile şi integrate a litoralului românesc. Proiectul urmăreşte şi o reglementare coerentă, potrivit regulilor generale urbanistice, a teritoriului situat pe o suprafaţă de 200 de metri de la linia apei în interiorul plajei pentru oraşele Năvodari, Eforie, comunele Limanu, Costineşti, Tuzla, 23 August şi municipiile Mangalia şi Constanţa.

Şi pe plan local, Asociaţiei Litoral-Delta Dunării va organiza în următoarea perioadă o consultare asupra acestui PUZ împreună cu asociaţiile patronale, profesionale şi de promovare, dar şi cu autorităţile publice locale.

Surse din cadrul PSD Constanţa susţin că există o dispută în legătură cu acceptarea PUZ-ului propus de minister inclusiv între conducerea Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), reprezentată de Nicuşor Constantinescu, şi Primăria Constanţa, condusă de Radu Mazăre. În timp ce CJC ar fi dispus să colaboreze cu Ministerul Turismului pe această chestiune, primarul Mazăre, care nu se află în ţară, a întocmit o adresă pe care ar fi înmânat-o reprezentanţilor turismului constănţean care se vor întâlni în următoarea perioadă cu ministrul Elena Udrea prin care acesta îşi exprima profund dezaprobarea faţă de iniţiativa MDRT în legătură cu acest Plan Urbanistic Zonal. În adresa cu pricina, Mazăre mai spune că a preluat staţiunea Mamaia în paragină şi a transformat-o în „Perla litoralului românesc" exclusiv din banii constănţenilor şi nu are de gând în niciun caz să ţină cont de strategia bucureştenilor. În plus, primarul apreciază că în Mamaia nu ar exista construcţii ilegale. În final, într-un post scriptum, Mazăre a reiterat sloganul cu care a făcut show la mitingul USL de săptămâna trecută: „A venit vaporul, ca să plece chiorul!"

Mazăre se contrazice. Iată ce scria în 2008 pe blogul său: „Parteneriat pentru ce litoral?"

puzlitoral-NicusorConstantinescuRaduMazare10.jpg14/6/2008 www.radumazare.ro

„Iniţial am vrut să postez un text despre schimbarea mentalităţilor şi despre cum oamenii trebuie să ţină pasul cu vremurile. Poate că o să-l pun la un moment dat. Acum însă vreau să vă vorbesc despre un alt subiect: plaja. Prieteni, nu e de glumă! Deşi PUZ-ul s-a votat din timp, construcţiile ilegale sufocă plajele şi se ridică în continuare, falnice, fără nicio problemă. Bucureştiul a venit cu ministere, cu departamente de control, cu toţi directorii posibili - cred că n-a mai rămas niciunul în iadul ăla de oraş - ascunzîndu-se după Parteneriatul pentru litoral. Constănţenii trăiesc de pe urma turismului care, iată, devine imposibil de practicat. Turismul în Constanţa va avea nevoie de un ghid pentru ca turiştii veniţi la mare, la plajă, să poată găsi nisipul printre beach-baruri. Este o ruşine!"

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii