Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:54 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ședință de Guvern Achiziţia de autospeciale de supraveghere cu termoviziune pentru Poliția de Frontieră, pe ordinea de zi

ro

27 Feb, 2020 07:19 1380 Marime text
Guvernul ar putea lua în discuţie în şedinţa de miercuri un document referitor la achiziţia a 49 de autospeciale de supraveghere cu termoviziune, echipamente care ar urma să intre în dotarea Poliţiei de Frontieră, scrie Agerpres.

Este vorba de o notă de fundamentare privind necesitatea şi oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiţii privind achiziţia echipamentelor menţionate.

Potrivit documentului menţionat, achiziţia este necesară "în vederea executării în cele mai bune condiţii a activităţilor de control la frontiera României, dar şi pentru aplicarea prevederilor Regulamentului (UE) 2016/399 al Parlamentului European şi al Consiliului din 9 martie 2016".

"În contextul necesităţii îndeplinirii de către România a criteriilor tehnice de aderare la Spaţiul Schengen a rezultat necesitatea dotării structurilor operative ale Poliţiei de Frontieră cu autospeciale necesare derulării misiunilor specifice", se mai arată în nota de fundamentare.

Documentul precizează că finanţarea se realizează din fonduri externe nerambursabile, în cadrul programului naţional aferent Fondului pentru securitate internă şi de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Afacerilor Interne, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie. Valoarea totală a investiţiei (inclusiv TVA), în preţuri valabile în luna noiembrie 2019, se ridică la 51.292.000 de lei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii