Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:22 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul Mariana Gâju, la eveniment Guvernul României a găzduit “Întâlnirea Grupului de Lucru privind Desfășurarea activității de ecoturism în România” (FOTO)

ro

16 Jan, 2024 20:33 807 Marime text

Astăzi, Guvernul României a găzduit la Palatul Victoria “Întâlnirea Grupului de Lucru privind Desfășurarea activității de ecoturism în România”.

La invitația Cancelariei Primului-Ministru, primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, a reprezentat Asociația Comunelor din România și a susținut dezvoltarea ecoturismului în comunele României.

“Comunele țării noastre reprezintă cea mai mare și mai frumoasă avere a României - zonele rurale prin bogăția naturii, a diversității zonelor geografice și etnofolclorice, a gastronomiei, tradițiilor, dar cel important resursa umană, oamenii satelor românești.

Toți trebuie să ne implicăm și susținem promovarea ecoturismului, care este în strânsă legatură cu curățenia mediului înconjurător, a căilor de acces la obiectivele turistice, a aeroporturilor, drumurilor naționale și județene, într-un cuvânt să prezentam o Românie curată, o Românie atractivă pentru toți turiștii din întreaga lume.”, a declarat primar Mariana Gâju.

Agenda intâlnirii a urmărit direcțiile majore de acțiune care vor constitui structura planului de ameliorare a situației existente, și anume: identificarea de soluții pentru curățarea și menținerea curățeniei pe principalele coridoare de acces și destinații turistice; elaborarea și inițierea implementării unui program național de educare a populației cu privire la aruncarea gunoaielor, în special în locurile neamenajate; și elaborarea și inițierea implementării unui program de creștere a sustenabilității industriei turistice din România.


Citește și:

„Dor de Eminescu"Primăria şi Consiliul Local Cumpăna au celebrat 174 de ani de la naşterea „Luceafărului poeziei româneşti”
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii