Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:53 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Raport public  Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, în atenţia Camerei de Conturi Constanţa (document)

ro

04 Feb, 2020 00:00 1634 Marime text

Făcându-şi datoria de a exercita auditul performanţei asupra oricăror fonduri publice, Curtea de Conturi a României, respectiv Camera de Conturi Constanţa, au făcut public raportul pe anul 2018, în care sunt prezentate rezultatele misiunilor de audit public extern efectuate la entităţile cuprinse în programul pe anul 2019, inclusiv rezultatele auditului public extern efectuat de Autoritatea de Audit.



Printre instituţiile verificate privind utilizarea şi administrarea resurselor financiare, în conformitate cu principiile legalităţii, regularităţii, economicităţii, eficienţei şi eficacităţii, Camera de Conturi Constanţa s-a ocupat şi de Complexul Muzeal de Știinţe ale Naturii (CMSN), aflat în subordinea Consiliului Judeţean Constanţa.


În Raport, încadrat la capitolul „Nerespectarea prevederilor legale privind administrarea şi gestionarea patrimoniului. Efectuarea de cheltuieli ineficiente/neeconomicoase, deficienţe în administrarea bunurilor din domeniul public şi privat al unităţilor administrativ-teritoriale”, se ia în discuţie un contract de asociere în participaţiune, care nu a avut aprobarea ordonatorului superior de credite, în calitate de proprietar al bunurilor care fac obiectul acestei asocieri, şi de pe urma căruia nu s-au încasat în integralitate veniturile cuvenite.


„Contractul prevede obţinerea de venituri din asociere în cotă de 20% din profitul obţinut de asociatul Complexului Muzeal de Știinţe ale Naturii, iar în cazul în care nu se obţine profit, acesta plăteşte către CMSN o sumă minimă de 1000 lei/lună plus TVA. S-a constatat că în perioada 2016 - până la zi, entitatea a încasat lunar doar suma minimă stabilită prin contractul de asociere, deşi, conform datelor de pe portalul www mfinanţe.ro, societatea a obţinut profit şi implicit, datora o cotă din asociere, mai mare decât suma minimă.


La inventarierea patrimoniului judeţului Constanţa, efectuată la 31.12.2018, la Complexul Muzeal de Știinţe ale Naturii sunt inventariate două chioşcuri, deşi în fapt acestea nu mai există, în locul lor fiind edificată o construcţie P+1 unde funcţionează o unitate de alimentaţie publică (în baza contractului de asociere în participaţiune menţionat anterior).”


În secţiunea „Documente” puteţi consulta raportul de audit financiar întocmit la Unitatea Administrativ-Teritorială Judeţul Constanţa emis de Curtea de Conturi a României - Camera de Conturi Constanţa.   


Citeşte şi:
 
Raportul de activitate pe 2019 ​al Curţii de Conturi a României Câte instituţii publice au fost audiate şi câte abateri au fost constatate

Raport Curtea de Conturi. Pavilionul Expoziţional şi Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, vaci de muls pentru nişte privaţi, în dauna Consiliului Judeţean Constanţa (document)

Raport al Curţii de Conturi Consiliul Judeţean Constanţa, plăţi nelegale către ASCS Farul Constanţa şi Asociaţia Terra Semper Fidelis (document) (I)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii