Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:03 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Plajele, verificate de ministrul Apelor şi Pădurilor Ce mesaj le-a transmis celor care au închiriat plaje. Se va lăsa cu amenzi! (galerie foto)

ro

27 Apr, 2018 00:00 2853 Marime text
Ioan Deneş, ministrul Apelor şi Pădurilor, a ajuns ieri la Constanţa pentru a verifica plajele. Mai exact, oficialul a vrut să verifice dacă operatorii economici care au închiriat sectoarele şi subsectoarele de plajă au făcut curăţenie şi au amenajat suprafeţele închiriate. Alături de Hristu Uzun, directorul ABADL Constanţa, ministrul Deneş a ajuns ieri pe plaja Mamaia Sud, unde a socializat cu o mămică aflată pe plajă cu copilul de doi ani şi două luni.
 
 
Deşi a găsit unele nereguli în Vama Veche, Ioan Deneş s-a declarat mulţumit de starea plajelor. Până astăzi, agenţii economici ce au în administrare sectoare de plajă trebuie să facă ultimele retuşuri astfel încât turiştii care vor veni la plajă în minivacanţa de 1 Mai să găsească plajele pregătite.
 
„Au fost două sectoare unde trebuiau nişte remedieri. Le-am transmis operatorilor de plaje să încheie activităţile de pregătire. Dacă iniţial vom da doar avertismente pentru remedierea deficienţelor, ulterior vor fi aplicate sancţiuni“, a declarat ministrul Ioan Deneş. „Am fost Vama Veche, acum în Mamaia, voi verifica cât mai multe dintre aceste plaje şi, la sfârşit, vom face cu colegii de la ABADL un proces-verbal, în care vom scrie toate lucrurile care trebuie rezolvate, astfel încât turiştii care vor petrece acest miniconcediu la malul Mării Negre să aibă o plajă cât mai curată, cât mai primitoare. În calitate de autoritate publică centrală şi regională, trebuie să ne facem datoria! Din ceea ce am văzut, în linii mari, lucrurile se prezintă în condiţii decente şi am să monitorizez personal lucrurile“, a adăugat ministrul Ioan Deneş.
 

Deneş, despre nemulţumirile hotelierilor care nu au prioritate la închirierea plajelor

 
Întrebat cum percepe plângerile hotelierilor care spun că nu beneficiază de prioritate la închirierea sectoarelor de plajă, Deneş a precizat că licitaţiile sunt organizate în conformitate cu prevederile legale şi că viitoarele decizii sunt bazate şi pe proiectul de mari proporţii al ABADL, de reabilitare pe fonduri europene a mai multor sectoare de plajă. „Aceste plaje se scot la licitaţie şi pot participa cei care îndeplinesc condiţiile, iar licitaţia este pe o procedură, pe o legislaţie care se respectă. Trebuie să precizez un lucru important: este un proiect mare, pe o finanţare de la UE, care înseamnă 760 de milioane de euro, care se va derula în următorii ani şi se vor face câteva sectoare de plaje, inclusiv la Constanţa şi Eforie, în care vom reda turiştilor sectoare întregi de plaje noi. Noi facem această analiză, dar ţinând cont şi de acest aspect!“, a menţionat ministrul Deneş.
 

Liber la şezlonguri pe plajele extinse cu bani europeni

 
Dacă în anii trecuţi agenţii economici nu au avut dreptul de a desfăşura activităţi comerciale pe plajele extinse cu bani europeni, în acest sezon estival vor fi liberi să o facă. Mai exact, ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, a declarat că agenţii economici care au închiriat sectoare şi subsectoare de plajă vor putea instala şezlonguri pe aceste suprafeţe de plajă. Singura condiţie este ca 30% din suprafaţa de plajă să fie liberă pentru turiştii şi constănţenii care vor să vină cu cearşaf. „Vor exista echipe de control care vor verifica dacă se respectă legea“, a transmis ministrul Deneş.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii