Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:21 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, uimit de existenţa coşurilor de gunoi pe litoral

ro

15 Aug, 2018 00:00 2240 Marime text
Ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, a venit la Constanţa într-o vizită de lucru, în cursul zilei de 14 august, unde a făcut şi o declaraţie de presă cu privire la situaţia plajelor din judeţul Constanţa. Ministrul a părut mulţumit de starea acestora, fiind chiar uimit de faptul că are unde să îşi arunce turistul... gunoiul. Pe de altă parte, el a mai pus şi accentul pe situaţia de la Costineşti, unde o porţiune de plajă este un pericol pentru turişti.
 
„Am revenit în judeţul Constanţa. Am mai avut încă două vizite înainte de 1 mai, înainte de deschiderea sezonului estival. Am început ieri (n.r. 13 august) cu o vizită de lucru. Vreau să fac câteva precizări. Ieri, am fost în zona de sud a litoralului, Mangalia-Olimp-Neptun-Jupiter-Cap Aurora, Costineşti, în care am făcut o inspecţie a stării plajelor pentru că, deşi aceste plaje sunt gestionate de către societăţi comerciale prin acele contracte de închiriere, noi trebuie să veghem tot timpul ca aceste plaje să fie plaje care să primească cu braţele deschise turiştii pe litoralul românesc. Au fost două situaţii. Plajele de pe litoralul românesc arată bine şi chiar foarte bine. Am găsit locuri în care să poată să îşi ducă resturile, peturi, care le pot pune în coşuri de gunoi. Plajele sunt curate, cu o excepţie explicabilă. Era o zonă de alge pentru că, cu o noapte înainte a fost furtună în zona Mangalia. Am discutat şi cu turişti şi mi-au confirmat acest lucru. Am dispus să fie îndepărtate aceste alge”, a spus ministrul.
 
Acesta a vorbit şi despre situaţia de la Costineşti, subliniind că este necesar ca porţiunea problematică să fie închisă şi securizată, pentru ca turiştii să nu se aventureze în zonă. „Al doilea punct nevralgic a fost porţiunea de plajă din Costineşti, pe care am văzut-o şi înaintea de deschiderea sezonului estival. Am dispus atunci să fie închisă cu un gard. În urma furtunilor din ultimele zile, furtuna a distrus acel gard. A devenit un pericol acea porţiune de plajă. Astăzi (n.r. 14 august), am dat dispoziţie celor de la ABDAL să realizeze câteva modalităţi de avertizare că plaja este interzisă în acea zonă. Plaja va fi închisă până vom remedia acea zonă. Ştiţi foarte bine că luna iunie am avertizat că sunt acolo câteva grinzi de beton care sunt înclinate periculos. Ca să nu existe o problemă, am dispus ca acea porţiune de plajă să fie închisă. E o porţiune mică, dar importante pentru noi sunt siguranţa şi securitatea turiştilor”, a adăugat Ioan Deneş.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii