Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:58 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Imagini de la eveniment. Ministrul Ioan Deneş, la Prefectura Constanta, despre investiții și eroziune costieră (galerie foto)

ro

15 Jun, 2018 11:03 2354 Marime text
Ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş a ajuns la sediul Prefecturii Constanţa, unde vor fi prezentate investițiile din domeniul de activitate al Ministerului Apelor și Pădurilor, precum și a stadiului proiectelor de investiții destinate reducerii eroziunii costiere în Faza II, etapa 1 și 2, care vor fi realizate prin POIM.
 
După conferinţa de presă se va face analizarea și verificarea lucrărilor de reducere a eroziunii costiere în zona Eforie Nord – Eforie Sud; demnitarul va fi însoțit de reprezentanți ai autorităților locale.

Ministrul Ioan Deneș a anunțat că a fost în cursul zilei de ieri la Costinești unde a observat că există 5 grinzi metalice care pun în pericol viata turiștilor.
 

„Am dispus ca aceste grinzi să fie înlăturate și să fie amplasate panouri cu mesajul „Plaja nesigură“" a spus ministrul.

 
Mai mult, oficialul de la Ministerul Apelor și Pădurilor a spus că vor fi trimise adrese către toți agenții economici care închiriază plaje, pentru a le reaminti că sunt obligați să respecte unele prevederi legale. 

"Este vorba despre prezența pubelelor de gunoi pe plaje, precum și de acordarea a 30 procente din plaja închiriată celor care doresc să îsi instaleze cearșafuri" mai spune ministrul Deneș.

Despre reducerea emisiunii costiere, ministrul a precizat că această cuprinde două etape:
 
Prima etapă:
 
  1. Stăvilare (Edighiol și Periboina)
  2. Mamaia
  3. Tomis (Cazino)
  4. Agigea + consolidare faleză
  5. Eforie
 
A doua etapă:
  •  6. Costinești
  • 7. Olimp
  • 8. Jupiter – Neptun
  • 9. Balta Mangalia – Venus- Aurora
  • 10. Mangalia-Saturn
  • 11. 2 Mai + consolidarea faleză

”Până în 2021 vom avea 25 km de plaje cu latimea cuprinda intre 75-100 de mp care fi puse la dispoziția turiștilor " a anunțat ministrul Apelor și Pădurilor. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii