Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:45 28 02 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Autorităţile au luat cu asalt litoralul. Controale peste controale

ro

22 Jun, 2019 00:00 1230 Marime text
Ministrul Turismului, Bogdan Trif, ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, şi Octavian Popa, comisar general adjunct Garda Naţională de Mediu, au efectuat controale vineri, 21 iunie, pe litoral. Acţiunea a vizat controlul activităţilor turistice desfăşurate pe plaje, precum şi starea de salubritate a staţiunilor. 
 
Echipele de control mixte formate din reprezentanţi ai Ministerului Turismului, ai Apelor Române şi ai Gărzii Naţionale de Mediu vor continua verificările intensive pe litoral până pe 15 iulie. În plus, în permanenţă, până la finalul sezonului estival, Ministerul Turismului va menţine echipe de control pe litoral.
 
În această săptămână, operatorii economici din staţiunile Mamaia şi Eforie care nu au păstrat o distanţă de 5 metri între linia apei şi primul şezlong, pentru circulaţie şi efectuarea lucrărilor de întreţinere, au fost amendaţi de ABADL Constanţa.

În prima zi de control, au fost sancţionaţi 16 operatori economici din staţiunile Mamaia şi Eforie pentru amplasarea şezlongurilor până în apropierea apei. Campania va continua în acest sezon estival, atât în cursul săptămânii, cât şi în weekend. În sprijinul angajaţilor ABADL au venit detaşaţi de la alte administraţii din cadrul Apelor Române. Totodată, inspectorii analizează toate sesizările primite prin dispeceratul ABADL  sau de la alte instituţii.
Comisarul-şef adjunct al CJPC Constanţa, Horia Constantinescu, a precizat că în paralel şi OPC va merge să verifice situaţia, în urma sesizărilor primite de la constănţeni şi de la turişti. 
 
În perioada 10-16 iunie a.c., în staţiunile turistice de pe litoralul Mării Negre, reprezentanţii ISU Constanţa au efectuat controale în 66 de obiective de turism şi alimentaţie publică, după cum urmează: 27 de unităţi de turism, 31 de restaurante şi cluburi, precum şi în 8 alte obiective.

În aceste locaţii, pentru asigurarea normelor de apărare împotriva incendiilor, dar mai ales pentru preîntâmpinarea apariţiei acestora, au fost desfăşurate activităţi preventive pe timpul cărora au fost depistate 451 de deficienţe. De asemenea, au fost aplicate 402 sancţiuni, respectiv 332 avertismente şi 70 amenzi contravenţionale în valoare totală de 185.500 de lei.
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii