Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:53 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 100.000 de lei costă ciocolata, măslinele şi alte alimente pentru militarii de la Smârdan, Tulcea Geocor Trade Imp Exp şi-a adjudecat un nou contract cu Armata (document)

ro

26 May, 2014 00:00 3703 Marime text
Unitatea Militară 01144 Roman a achiziţionat, potrivit acordului-cadru de furnizare a contractului de atribuire nr. 146796/23.05.2014, produse agroalimentare în poligoane şi tabere de instrucţie în valoare de 249.849,02 lei de la două societăţi. Prima este compania Geocor Trade Imp Exp SRL, situată în Constanţa, sola 123, iar cea de-a doua este firma SC Nisara Impex SRL, din Braşov.
Potrivit datelor oficiale, produsele achiziţionate urmează a fi livrate la sediul U.M. 02468 Smârdan, din zona Babadag, Tulcea - Murighiol. Astfel, militarii au achiziţionat, potrivit contractului, alimente, băuturi, tutun şi produse conexe, precum şi produse agricole, de fermă, de pescuit, de silvicultură şi produse conexe. Criteriul în baza căruia contractul a fost atribuit a fost preţul cel mai scăzut. Geocor Trade Imp Exp va furniza produsele contra sumei de 112.898,38 de lei, în timp ce Nisara Impex va oferi bunurile pentru preţul de 136.950,64 de lei.
Geocor Trade Imp Exp este o firmă cu experienţă în ceea ce priveşte contractele cu armata, având mai multe convenţii încheiate cu Ministerul Apărării Naţionale. Firma a încheiat acorduri de distribuţie şi cu Ministerul Afacerilor Interne, ultimul dintre ele vizând furnizarea  de salamuri, cârnaţi şi preparate pe bază de carne pentru punctele din Bucureşti, Braşov - Predeal şi Mamaia. În 2012, societatea Geocor Trade IMP-EXP SRL a câştigat de la Primăria Constanţa contractul pentru livrarea puilor congelaţi destinaţi beneficiarilor ajutoarelor oferite de municipalitate. În octombrie 2012, societatea a fost reclamată că a livrat trei tone de pui congelaţi, care conţineau mai multă apă, motiv pentru care Primăria Constanţa a solicitat ca societatea să schimbe întreaga cantitate. Cunoscută tuturor drept firma în care era asociat cu 50% fostul fotbalist Adrian Pitu, SC Geocor Trade Imp Exp SRL figurează în prezent la Registrul Comerţului cu altă structură de asociere. Este vorba tot de doi asociaţi, de data aceasta vorbim însă despre Cristian Leonard Nedelcu, fost asociat cu Pitu în afacere, şi de Corina Nedelcu. La sfârşitul anului 2012, firma declarase o cifră de afaceri de 14.808.682 de lei, un profit de 211.914 lei şi 19 salariaţi. Compania braşoveană Nisara Impex a raportat în anul 2012 o cifră de afaceri de 5.913.985 de lei şi un profit de 61.474 de lei.
Cele două firme care şi-au adjudecat contractul vor furniza U.M. 02468 Smârdan din zona Babadag ouă, cartofi, rădăcinoase, legume proaspete, fructe proaspete, citrice, carne de pasăre, carne de porc, carne de vită, salamuri, specialităţi din carne, cârnaţi, pate de ficat, măsline, peşte, miere, conserve din carne, conserve din peşte, conserve de legume, gem, dulceaţă, sucuri naturale din fructe, ulei de măsline, ulei din floarea soarelui, lapte de vacă, smântână, unt, brânză, caşcaval, iaurt, zahăr, ciocolată, făină, cereale, griş, cacao pudră, pâine şi produse de panificaţie, arome, condimente, apă minerală, sucuri, cafea şi băuturi răcoritoare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii