Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:26 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Național de Soluționare al Contestațiilor a anulat rezultatul procedurii unei achiziții publice inițiate de CNAIR prin DRDP Constanța

ro

02 Sep, 2023 16:20 1025 Marime text
  • Procedura de licitație deschisă viza încheierii acordului cadru, având ca obiect: „Lucrări de întreținere curentă – Lucrări de estetică și scurgerea apelor - DRDP- Constanța – SDN Constanța -Acord cadru 4 ani” cod CPV 45233139-3
  • Firma contestată, Trecon Logistic SRL a solicitat anularea comunicării rezultatului procedurii prin care autoritatea contractantă exclude oferta sa, anularea raportului de atribuire și obligarea autorității contractante la reluarea procedurii de achiziție
  • CNSC a admis în parte contestația formulată de SC Trecon Logistic SRL în contradictoriu cu autoritatea contractantă iar, pe cale de consecință, anulează raportul procedurii și actele subsecvente, în partea care privește oferta Asocierii SC Trecon Logistic SRL - SC Tredeco Holding SRL și obligă autoritatea contractantă la reevaluarea ofertei acesteia cu respectarea documentației de atribuire
  • Totodată, Consiliul a respins, ca nedovedită, solicitarea contestatorului privind obligarea autorității contractante la plata de cheltuieli ocazionate cu soluționarea prezentei contestații


Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor, cu modificările și completările ulterioare, Consiliul a adoptat decizia nr.1934/C1/2063.

Prin contestația nr. 638/24.07.2023, înregistrată la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor sub nr. 40403/25.07.2023, formulată de SC Trecon Logistic SRL în calitate de lider al Asocierii SC Trecon Logistic SRL - SC Tredeco Holding SRL împotriva rezultatului procedurii comunicat prin adresa nr. 34127/18.07.2023, emisă de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA - DRDP-Constanța, în calitate de autoritate contractantă, în cadrul procedurii de licitație deschisă, organizată în vederea încheierii acordului cadru, având ca obiect: „Lucrări de întreținere curentă – Lucrări de estetică și scurgerea apelor - DRDP- Constanța – SDN Constanța -Acord cadru 4 ani” cod CPV 45233139-3.



Firma contestată a solicitat:anularea comunicării rezultatului procedurii nr. 34127/18.07.2023, prin care autoritatea contractantă exclude oferta sa, în temeiul prevederilor art. 167 alin. (1) lit. d) și alin. (5) litera a) din Legea nr. 98/2016, cu modificările și completările ulterioare; anularea raportului de atribuire întocmit de către autoritatea contractantă nr. 34124 din 18.07.2023, care a stat la baza comunicării rezultatului procedurii și obligarea autorității contractante la reluarea procedurii de achiziție și constatarea caracterului admisibil și conform al ofertei depuse de Asocierea SC Trecon Logistic SRL - SC Tredeco Holding SRL.


În baza documentelor depuse de părți, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a decis să admită, în parte, contestația formulată de SC Trecon Logistic SRL în contradictoriu cu autoritatea contractantă Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA - DRDP-Constanța iar, pe cale de consecință, anulează raportul procedurii și actele subsecvente, în partea care privește oferta Asocierii SC Trecon Logistic SRL - SC Tredeco Holding SRL și obligă autoritatea contractantă la reevaluarea ofertei acesteia cu respectarea documentației de atribuire, a prevederilor legale și a considerentelor aferente prezentei, în termen de 10 zile de la comunicare.

Respinge, ca inadmisibil, capătul de cerere privind constatarea caracterului admisibil și conform al ofertei contestatoarei.


Respinge, ca nedovedită, solicitarea contestatorului privind obligarea autorității contractante la plata de cheltuieli ocazionate cu soluționarea prezentei contestații.


Decizia este obligatorie. Împotriva prezentei decizii se poate formula plângere în termen de 10 zile de la comunicare.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Licitații Constanța DRDP Constanța, licitație deschisă pe aproape 12,5 milioane de euro pentru întreținerea podurilor (DOCUMENT)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii