Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:44 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației a aprobat construcția a două creșe în municipiul Constanța

ro

28 Aug, 2021 00:00 2088 Marime text
  • Ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Cseke Attila a anunțat aprobarea primelor 138 de creșe noi, la nivel național
  • Până la acest moment, au fost aprobate 47 de cereri
  • La nivel național, există doar 386 de creșe
  • Pe listă se regăsesc și o creșă mică și una mare aprobate pentru municipiul Constanța
  • Potrivit MDLPAT, creșă mică înseamnă maxim 50 de locuri iar cea mare ar putea avea 110 locuri

Ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Cseke Attila a anunțat aprobarea primelor 138 de creșe noi, la nivel național.

Până la acest moment, au fost aprobate 47 de cereri.

La nivel național, există doar 386 de creșe.

Ordinul de ministru permite construcția unor creșe noi în 102 municipii din toată țara și cele 6 sectoare ale Capitalei, dacă autoritățile locale depun, și pentru cele 91 de proiecte aprobate, cerere completă în acest sens, incluzând terenul disponibil pentru construcție și justificarea numărului de copii pe baza indicilor de natalitate.

Pe listă se regăsesc și o creșă mică și una mare aprobate pentru municipiul Constanța.



Creșele mari din municipiile Mangalia și Medgidia sunt condiționate de depunerea documentației în termen de 60 de zile .

Potrivit MDLPAT, creșă mică înseamnă maxim 50 de locuri, în timp ce, cea mare poate școlariza maxim 110 copii.

Potrivit viceprimarului municipiului Constanța, Ionuț Rusu creșa mică va fi construită pe terenul din Palazu Mare, pe locul fostei cantine sociale, urmând ca pe terenul din Tomis Nord, să se ridice creșa de 100 de locuri.



Cseke Attila și Ionuț Rusu 


Pe 11 martie a.c., viceprimarul Rusu anunța că a avut o discuție foarte aplicată avută cu ministrul Cseke Attila căruia îi mulțumea pentru deschiderea pe care o are pentru orașul nostru. „Constanța este foarte bine pregatită din punct de vedere tehnic și procedural, iar la deschiderea programului de construcție de creșe propus de dumnealui cu siguranță vom fi printre primii beneficiari din țară. Totodată, i-am prezentat ministrului, în cadrul acestui parteneriat, soluții concrete pentru Constanța atât pentru reabilitarea clădirilor cu risc seismic ridicat cât si pentru a sprijini comunitățile vulnerabile prin înființarea de întreprinderi sociale. Avem promisiunea că vom lucra împreună pentru realizarea acestor obiective care fac parte din programul primarului Vergil Chițac", spunea Rusu la acel moment.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
Vești bune pentru părinți. Se redeschid creșele la capacitate maximă. La Constanța, vor fi disponibile 100 de locuri în plus față de cele anunțate de autorități
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii