Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:04 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, reclamat la CNSC. Este vizată o licitație pentru materiale sanitare. S-a dictat modificarea documentației de atribuire!

ro

30 Mar, 2024 16:49 569 Marime text
  • Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a adoptat o decizia la contestația formulată de către GB INDCO SRL împotriva documentației de atribuire aferentă lotului nr. 22, elaborată de către Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, în calitate de autoritate contractantă, în cadrul procedurii de licitației deschisă pentru încheierea, pe loturi, a acordului-cadru de furnizare având ca obiect „Materiale sanitare”, cod CPV 33140000-3 Consumabile medicale (Rev. 2), lotul 22 „covorașe antibacteriene”
  • CNSC a admis, în parte, contestația formulată de GB INDCO SRL în contradictoriu cu Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța și obligă unitatea medicală la remedierea documentației de atribuire, pentru lotul 22 precum și din documentele ulterioare, încheiate de achizitoare cu referire la acest aspect, în termen de 15 zile
  • Totodată, în cadrul aceluiași termen autoritatea contractantă va publica în SEAP măsura de remediere dispusă, și va stabili un nou termen de depunere a ofertelor
  • CNSC respinge, ca rămase fără obiect, celelalte solicitări ale contestatoarei GB INDCO SRL

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a adoptat decizia nr.Nr. 735 / C7 / 507 din 25.03.2024 la contestația nr. 519/20.02.2024, formulată de către GB INDCO SRL, cu sediul București, reprezentată legal prin administrator Vârgolici Alexandru împotriva documentației de atribuire aferentă lotului nr. 22, elaborată de către Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, în calitate de autoritate contractantă, în cadrul procedurii de licitației deschisă pentru încheierea, pe loturi, a acordului-cadru de furnizare având ca obiect „Materiale sanitare”, cod CPV 33140000-3 Consumabile medicale (Rev. 2), lotul 22 „covorașe antibacteriene”.
Firma contestatoare a solicitat, în principal, modificarea documentației de atribuire pentru lotul 22, precum și suspendarea procedurii de atribuire în temeiul art. 22 alin. (1) din Legea nr. 101/2016.

Prin încheierea nr. 624/C7/507 din 23.02.2024 s-a respins, ca rămasă fără obiect, cererea de suspendare a procedurii.
Procedura de soluționare în fața Consiliului s-a desfășurat în scris.

Asupra cauzei de față, CNSC a decis să admită, în parte, contestația formulată de GB INDCO SRL în contradictoriu cu Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța. Consiliul obligă Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța la remedierea documentației de atribuire, pentru lotul 22 Covorașe antibacteriene, prin eliminarea din caietul de sarcini a sintagmei privind substanța dezinfectantă impregnatoare „(5-Clor-2-Metil-4- izotiazolina-3-unu + 2-Metil-4- izotiazolina-3-unu (CIT/MIT) + Bronopol)", precum și din documentele ulterioare, încheiate de achizitoare cu referire la acest aspect, în termen de 15 zile de la data primirii prezentei.

Totodată, în cadrul aceluiași termen autoritatea contractantă va publica în SEAP măsura de remediere dispusă, și va stabili un nou termen de depunere a ofertelor.
CNSC respinge, ca rămase fără obiect, celelalte solicitări ale contestatoarei GB INDCO SRL.

Prezenta decizie este obligatorie pentru părți. Împotriva prezentei decizii se poate formula plângere, în termen de 10 zile de la comunicare pentru părțile cauzei, respectiv de la data luării la cunoștință de către alte persoane vătămate.



PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și:

CNSC a anulat procedura de atribuire a lotului I în cadrul unei licitații organizate de Primăria Techirghiol
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii