Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:10 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vești bune pentru părinți. Se redeschid creșele la capacitate maximă. La Constanța, vor fi disponibile 100 de locuri în plus față de cele anunțate de autorități

ro

09 Aug, 2021 00:00 2296 Marime text

 
  • Ministerul Sănătății, Ministerul Educației și Guvernul României au emis zilele trecute un ordin prin care creșele din toată țara pot funcționa din nou la capacitate maximă
  • În condițiile în care restricțiile impuse pentru limitarea răspândirii epidemiei de Coronavirus numărul disponibil în creșele constănțene la doar 106 locuri, în contextul funcționării acestora la o capacitate de 50%
  • O contribuție valoroasă au avut și solicitările multiple venite din partea mămicilor din Constanța, care ajunseseră la capătul răbdării pentru că nu mai aveau soluții
  • Viceprimarul municipiului Constanța, Ionuț Rusu a declarat pentru ZIUA de Constanța, că primăria și-a propus să suplimenteze locurile din cele patru creșe din municipiu cu cel puțin 100 de paturi
 
Ministerul Sănătății, Ministerul Educației și Guvernul României au emis zilele trecute un ordin prin care creșele din toată țara pot funcționa din nou la capacitate maximă.

Primăria Constanța, prin Direcția Generală de Asistență Socială a transmis numeroase adrese către autoritățile centrale pentru găsirea unor soluții, în condițiile în care restricțiile impuse pentru limitarea răspândirii epidemiei de Coronavirus limitau numărul disponibil în creșele constănțene la doar 106 locuri, în contextul funcționării acestora la o capacitate de 50%.
 
O contribuție valoroasă au avut și solicitările multiple venite din partea mămicilor din Constanța, care ajunseseră la capătul răbdării pentru că nu mai aveau soluții.
 
„Mă bucur pentru această victorie legislativă obținută de echipa noastră pentru că rezolvă o problemă mai mult decât serioasă nu numai la nivelul Constanței, ci și la nivel național. Pandemia COVID-19 a avut un impact serios asupra tinerelor mame. Imposibilitatea de a apela la un sistem instituționalizat dedicat copilașilor și aici mă refer în special la creșe, a creat probleme serioase în rândul familiilor cu copii mici.
Îmbunătățirea condițiilor pentru tinerele familii constănțene este o prioritate constantă și voi face tot ce ține de mine să avem sprijinul Executivului în a aduce în prim plan grija pentru mame și copii. Complementar, administrația constănțeană va genera noi proiecte în această direcție“, a precizat viceprimarul municipiului Constanța, Ionuț Rusu.


Ionuț Rusu, viceprimar municipiul Constanța


Vă reamintim, la Constanța, înscrierile la creșele Direcției Generale de Asistență Socială Constanța s-au derulat pe parcursul lunii mai.

Viceprimarul Ionuț Rusu preciza, în cadrul unui interviu acordat ziarului ZIUA de Constanța că, în contextul generat de epidemia de Coronavirus, erau doar 109 locuri disponibile pentru înscrierea la creșele DGAS Constanța. 

La nivelul municipiului funcționează patru creșe de stat:  Creșa nr.1, Creșa nr.2, Creșa nr.13 și Creșa nr.18.

În actualul context, viceprimarul municipiului Constanța, Ionuț Rusu a declarat pentru ZIUA de Constanța, că municipalitatea și-a propus să suplimenteze locurile din creșe cu cel puțin 100 de paturi.

Astfel, părinții micuților care au depus dosare și au fost declarați eligibili dar nu au mai prins loc la repartizarea de la începutul verii, pot spera că ridicarea restricțiilor va conduce și la soluționarea solicitărilor lor.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 

Citește și:
 

În 4 mai începe înscrierea la creșele de stat din Constanța - 106 locuri disponibile

Interviu online Viceprimarul Ionuț Rusu – Totul despre înscrierea la creșele DGAS Constanța (video)


 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii