Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:59 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liga Militarilor Profesioniști, la ceas aniversar

ro

17 Sep, 2019 11:30 2199 Marime text
Anul 2010 reprezintă pentru militarii profesioniști un reper important, 17 septembrie fiind data la care s-a constituit Liga Militarilor Profesioniști, asociația socio-profesională reprezentativă a acestui corp de militari.

De la constituirea sa, LMP a avut și are un rol important în promovarea Corpului SGP, a Armatei Române în ansamblul ei. LMP este acea structură asociativă direct implicată într-un dialog activ și constructiv cu factorii decidenți din MApN, cu alte structuri asociative, dar și cu societatea civilă, promovând valori militare și istorice, ce se constituie în repere importante ale României. Din anul 2010 s-au produs schimbări importante, Corpul SGP având întreaga sa activitate reglementată prin modificarile Legii 384/2006 (Statutul SGP): L-51/2010, L-23/2012, L-82/2015.

Din 2010 și până în prezent, LMP se bucură de o reală și totală deschidere din partea factorilor decidenți ai MApN, dialogul direct dovedindu-se constructiv, în beneficiul prezent și viitor al Armatei Române și militarilor aflați la baza ierarhiei.

Acum, la ceas aniversar, ne îndreptăm gândul către toți militarii profesioniști care, prin sacrificiul lor suprem, au înnobilat blazonul Corpului SGP, camarazii noștri pe care nu îi vom uita niciodată!  Acum, la ceas aniversar, jurăm, o dată în plus, să fim mereu la datorie, gata să ne sacrificăm viața pentru ȚARĂ!.

Cotidianul ZIUA de Constanța îi urează «La mulți ani!» și mulțumește pentru colaborarea frumoasă din ultimii ani.


Sursa foto: Facebook/Liga Militarilor Profesioniști
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii