Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:57 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A treia licitație, în decurs de un an Reabilitarea Edificiului Roman cu Mozaic, pusă din nou pe tapet

ro

07 Nov, 2019 00:00 1602 Marime text
Consiliul Județean Constanța a scos la licitație, pentru a treia oară, serviciile de proiectare și asistență tehnică pentru salvarea Edificiului Roman cu Mozaic. Contractul are o valoare totală estimată la 10.298.030,29 de lei și este cofinanțat din fonduri europene. Primele două licitații organizate până acum au fost anulate, din lipsă de participanți.
 
Marius Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța, declara la începutul acestei săptămâni pentru ZIUA de Constanța că „deși suntem într-o mică întârziere, care nu a depins de Consiliul Județean, în ceea ce privește atribuirea acestor două contracte (n.r. - pentru restaurarea Mormântului pictat de tip Hypogeu și, respectiv, pentru salvarea Edificiului Roman cu Mozaic), nu există pericolul să pierdem finanțările“. Cu aceeași ocazie, Țuțuianu a mai subliniat: „Am convingerea că specialiștii în execuția lucrărilor necesare acestor două monumente istorice se vor prezenta la următoarea licitație și vor reda constănțenilor o parte din istoria județului“.
 

Componenta financiară, pondere de 85%

 
Legat de noua licitație publicată în Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice, este de menționat faptul că valoarea estimată a contractului a rămas aceeași ca în primele două cazuri, respectiv de 10.298.030,29 de lei. Denumirea completă a contractului este de „«Servicii de proiectare (PT + DDE), Servicii de asistență tehnică din partea proiectantului și Execuție lucrări» aferente proiectului «Restaurarea, conservarea, amenajarea și punerea în valoare a Edificiului Roman cu Mozaic», cod SMIS 116049“. Autoritatea contractantă este Consiliul Județean Constanța, iar criteriul de atribuire este cel mai bun raport calitate - preț. Componenta financiară are o pondere de 85 %, punctajul maxim ce poate fi obținut pentru acest capitol fiind de 85 de puncte, iar componenta tehnică are o pondere de 5%, punctajul maxim fiind aici de 5 puncte.
 
Contractul va fi atribuit în urma unei licitații deschise, iar ofertele pot fi depuse până la data de 8 ianuarie 2020, la ora 15.00. La aceeași dată, toate ofertele primite vor fi deschise în SEAP. Firmele interesate trebuie să își mențină oferta până la data de 8august 2020. 
 
Așa cum menționam anterior, primele două licitații pentru salvarea și punerea în valoare a Edificiului Roman cu Mozaic au fost anulate, dat fiind că, la momentul stabilit pentru deschiderea ofertelor, nu se înscrisese niciun ofertant.
Legat de acest aspect, amintim declarațiile președintelui CJC, Marius Horia Țuțuianu: „Pentru cele două proiecte (n.r. - salvarea Mormântului de tip Hypogeu și, respectiv, a Edificiului Roman cu Mozaic), așa cum și dumneavoastră știți, au fost publicate anunțuri de licitație deschisă în luna februarie 2019. Din păcate, ambele proceduri au fost anulate din cauza faptului că nu au fost depuse oferte. Nu știu dacă acest lucru s-a întâmplat din lipsă de specialiști în domeniul realizării unor lucrări atât de complexe, cum sunt cele pentru aceste monumente istorice sau din dezinteres“, a explicat președintele CJC.
 
Citește și:
 

Licitații noi pentru salvarea Mormântului Hypogeu și a Edificiului Roman cu Mozaic. Ce spune președintele CJC

Tic-tac pe bani europeni
Salvarea mormântului de tip Hypogeu și a Edificiului Roman cu Mozaic, în stand by (documente)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii