Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:48 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Județean Constanța a desemnat dirigintele de șantier pentru continuarea lucrărilor de la Edificiul Roman cu Mozaic (DOCUMENT)

ro

21 Feb, 2024 17:00 870 Marime text
  • Consiliul Județean Constanța a atribuit un contract de servicii de dirigenție de șantier aferente proiectului „Restaurarea, conservarea, amenajarea și punerea în valoare a Edificiului Roman cu Mozaic"
  • În octombrie 2022 a fost emis Ordinul privind începerea execuției lucrărilor în cadrul proiectului “Restaurarea, conservarea, amenajarea și punerea în valoare a Edificiului Roman cu Mozaic”
  • Valoare contractului de dirigenție de șantier atribuit recent este de 172.447,57 lei fără TVA
  • Câștigător a fost desemnat Tehnoconsult Proiect SRL
  • Asociați cu părți egale în firmă sunt Sorin Costel Mălai și Alexandru – Florian Mălai
  • Tehnoconsult Proiect SRL are încheiate contracte de achiziții publice în valoare totală de 4.612.266,40 de lei
  • Compania a raportat în 2022 o cifră de afaceri egală cu 3.784.189 de lei, un profit egal cu 1.003.159 de lei și o medie de 14 angajați
 
 
 
Consiliul Județean Constanța a atribuit un contract de servicii de dirigenție de șantier aferente proiectului „Restaurarea, conservarea, amenajarea și punerea în valoare a Edificiului Roman cu Mozaic", cod SMIS 116049.

Câștigător a fost desemnat Tehnoconsult Proiect SRL.

Valoare contractului este de 172.447,57 lei fără TVA.

În octombrie 2022 a fost emis Ordinul privind începerea execuției lucrărilor în cadrul proiectului “Restaurarea, conservarea, amenajarea și punerea în valoare a Edificiului Roman cu Mozaic”, în condițiile în care au fost îndeplinite obligațiile Antreprenorului referitoare la etapa de proiectare, conform aprobării proiectului tehnic de către Consiliul Județean Constanța, prin HCJ nr. 247/21.09.2022.

Proiectul de restaurare va fi realizat de compania italiană Giano Restauri, specializată în restaurarea monumentelor istorice, iar valoarea totală a contractului este de 9.869.677 lei, fără TVA.

În conformitate cu documențatia tehnică aprobată – faza Proiect Tehnic, lucrările de protejare și conservare propuse sunt următoarele:   Restaurarea, consolidarea, protecția și conservarea monumentului istoric Edificiul Roman cu Mozaic; Restaurarea, protecția și conservarea mozaicurilor interioare; Restaurarea plasticii fațadei și a acoperișului; Dotări interioare (instalații, echipamente și dotări pentru asigurarea condițiilor de climatizare, siguranță la foc, antiefracție); Dotări pentru expunerea și protecția patrimoniului cultural mobil și imobil.Intervențiile la nivelul mozaicului și al zidăriei antice vor consta în procedee complexe de curățare și biocidare, în etape strict definite de restauratori și vor putea fi realizate numai după finalizarea consolidărilor și reparațiilor propuse.

Conform graficului de execuție, transmis de către Antreprenor, finalizarea lucrărilor de execuție la obiectivul de investiție era estimată pentru luna noiembrie a anului 2023, însă lucrările au fost fazate și urmează să fie finalizate în cursul acestui an.
 
Despre Tehnoconsult Proiect
 
Tehnoconsult Proiect SRL a fost fondată în anul 2004, are sediul pe strada Theodor D. Speranția nr. 116 din municipiul Constanța iar obiectul de activitate este „activități de inginerie și consultanță tehnică legate de acestea”.
 
Asociați cu părți egale în firmă sunt Sorin Costel Mălai și Alexandru – Florian Mălai.
 
Administratorul Tehnoconsult Proiect SRL este Alexandru – Florian Mălai.
 
Conform termene.ro, ambii au fost asociați și în firma Design Concept Proiect SRL, radiată în prezent.
 
Sursa citată arată că Tehnoconsult Proiect SRL are încheiate contracte de achiziții publice în valoare totală de 4.612.266,40 de lei.

Compania a raportat în 2022 o cifră de afaceri egală cu 3.784.189 de lei, un profit egal cu 1.003.159 de lei și o medie de 14 angajați.

Tehnoconsult Proiect, a fost și proiectantul general al lucrărilor de punere în siguranță a Cazinoului, desfășurate în 2018.
 
În 2020, Primăria Constanța le-a atribuit un contract privind serviciul de asistență tehnică/dirigenție de șantier pentru urmărirea execuției lucrărilor aferente obiectivului de investiții „Reamenajarea locurilor de joacă existente în municipiul Constanța”- 36 locații.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

A fost emis Ordinul privind începerea execuției lucrărilor în cadrul proiectului “Restaurarea, conservarea, amenajarea și punerea în valoare a Edificiului Roman cu Mozaic”
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii