Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:36 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Pe 11 iulie, actriţa Mariana Buruiană

ro

11 Jul, 2014 14:28 3164 Marime text
Născută pe 11 iulie, la Arad, actriţa Mariana Buruiană, cea care a interpretat roluri memorabile pe scenele mai multor teatre, împlineşte astăzi vârsta de 59 de ani. 

Mariana Buruiană a urmat studiile liceale la liceul din localitatea natală, apoi studiile teatrale la I.A.T.C. Bucureşti, secţia actorie. Şi-a început cariera la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ, evoluând apoi la Bucureşti şi Craiova. În decursul carierei, a interpretat roluri importante, fiind onorată cu diverse premii.

Despre Mariana Buruiană poetul Emil Brumaru îşi amintea că „am văzut-o pe Mariana Buruiană de două ori, la Iaşi. Prima dată juca, cred, într-un spectacol-mamut Molière. În final a avut un surîs pe care îl voi ţine minte toată viaţa! Aşa surîd doar îngerii care ademenesc oameni! A doua oară era Ofelia. Atunci am şi vorbit puţin cu dînsa, mi-a scris cîteva cuvinte pe carnetul de corector cu jumătate de normă... Eu îi scrisesem versuri.”

Într-un interviu acordat revistei VIP, actriţa mărturisea că: „Tot ce am trăit în viaţă, toată experienţa mea din teatru, căsnicia, copilul, tot ce am scris a fost numai pentru a înţelege şi a mă întâlni cu Dumnezeu înăuntrul meu, cu Lumina ce se află în adâncul inimii şi care îmbracă toate lucrurile…”.

Sursa foto: Wikipedia 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii