Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:11 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hoodia gordonii, o plantă recomandată gurmanzilor

ro

03 Sep, 2014 12:12 1205 Marime text
Hoodia gordonii, o plantă asemănătoare unui cactus, fără frunze şi foarte zemoasă, este extrem de utilă persoanelor gurmande, deoarece conţine acid hidroxicitric, o substanţă care transmite creierului sentimentul de saţietate şi care asigură pierderea surplusului de kilograme fără a stimula sistemul nervos. De fapt, acidul hidroxicitric inhibă unele funcţii nervoase, şi anume centrul foamei aflat în hipotalamus şi păcăleşte organismul că ar fi mâncat destul de mult. Acest efect de inhibiţie pe care îl conferă Hoodia este de lungă durată, depăşind câteva ore. Însă, la un moment dat, nivelul scăzut de insulină din sânge trimite un semnal hormonal care alertează că persoana respectivă este înfometată.
 
Hoodia Gordonii a ajuns aproape în pragul dispariţiei deoarece are nevoie de patru-cinci ani pentru a ajunge la maturitate, iar cererea pe piaţa internaţională a devenit din ce în ce mai mare. În urma cercetărilor efectuate, s-a demonstrat că această plantă nu are niciun efect secundar, ci dimpotrivă, oferă o stare de bună dispoziţie persoanelor.
 
De asemenea, hoodia gordonii are capacitatea de a imita efectul glucozei asupra celulelor din creier cu o intensitate de 10.000 de ori mai mare decât glucoza, transmiţând creierului senzaţia de saţietate. Această plantă este recomandată gurmanzilor, celor care mănâncă mult şi des, precum şi celor care nu se pot abţine într-o anumită perioadă sau în timpul unei diete să consume dulciuri şi alte alimente interzise.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii