Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:13 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vrei să slăbești dar eforturile tale nu dau rezultate?! Ai putea face una dintre următoarele greșeli

ro

21 Nov, 2013 12:37 2298 Marime text
  Urmezi o dietă care îți pare că nu dă rezultate? Ai putea face una dintre cele șapte greșeli, care te împiedică să obții corpul dorit.

EXCLUZI  ALIMENTELE PREFERATE

E greu să rămânem la un regim alimentar în cazul în care trebuie să renunți definitiv la mâncarea ta preferată. Știind că îți sunt interzise, vei fi mai tentat să le mănânci. Specialiștii recomandă consumul moderat și excluderea lor treptată din dieta zilnică. În acest fel nu vei simți că cineva ți le-a luat, și vei lăsa organismul să se obișnuiască cu noile alimente.

RENUNȚI LA  CATEGORII ÎNTREGI DE ALIMENTE

Exista un motiv pentru care carbohidrațiii, grăsimile și proteinele sunt numite macronutrienți. Corpul tau are nevoie de ele în cantități mari. O dietă ar trebui să le includă pe toate, în cantități rezonabile. Excluderea lor din alimentație ar putea cauza probleme serioase pe termen lung.

TE AȘTEPȚI SĂ SLĂBEȘTI MULT ÎNTR-UN TIMP SCURT

Specialiștii sunt de acord că pentru pierderea sănătoasă în greutate este nevoie de timp. O pierdere rapidă în greutate, de cele mai multe ori, duce în etapa următoare la o creștere și mai mare. Organismul înțelege scăderea în greutate ca pe o amenințare, iată de ce pe viitor va încerca să-și facă rezerve, pentru eventualele episoade în care nu ar primi nutrienții necesari.

SARI PESTE MESE

Deși pare o modalitate bună, specialiștii spun că este foarte greșită. Dacă omiți o masă din timpul zilei, vei ajunge să mănânci dublu seara, ceea ce nu este indicat.  Sfatul specialiștilor este să nu sai peste mese, care ar trebui consumate pe cât este posibil la ore exacte, în așa fel încât corpul să se obișnuiască cu un regim alimentar.

CONSUMI CANTITĂȚI PREA MICI DE ALIMENTE

Dacă vă doriți să slăbiți, ați putea fi tentați să reduceți cantitățile de alimente pe care le consumați. Experții în nutriție atrag atenția asupra faptului că o dietă săracă în calorii nu oferă toate elementele nutritive de care aveți nevoie .

MĂNÂNCI PENTRU CĂ AȘA SPUNE PROGRAMUL

Dacă  planul tău de slăbire spune că trebuie să mănânci la fiecare două ore, dar tu nu simți nevoia, nu te forța, pentru că nu o să-ți facă bine. Pentru o greutate sănătoasă este important să înveți să-ți asculți corpul. Dacă el nu cere, nu-i da, iar dacă el îți cere, dă-i ceva sanatos și în cantități rezonabile.

CEZI CĂ EXERCIȚIILE LA SALĂ VOR COMPENSA EXCESELE ALIMENTARE

Exercițiile și dieta merge mână în mână atunci când vreți să pierdeți in greutate. Efectul scontat îl veți obține după ce veți efectua mai multe activități de ardere a caloriilor, în timp ce veți scade aportul de calorii. Este ușor să verifici câte calorii ai ars în timpul unui antrenament, așa că ai grijă să nu consumi mai mult decât ai ars anterior. Este esențial consumul de apă în timpul antrenamentelor pentru ați menține corpul hidratat.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii