Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:08 13 12 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Aperitivul de sezon de care trebuie profitat“ Nutriționiștii recomandă șoriciul. Iată motivele

ro

13 Dec, 2025 09:18 209 Marime text
Sursa foto: Facebook/ Mihaela Bilic


Cunoscutul medic nutriționist Mihaela Bilic atrage atentia asupra unui aliment tradițional de sezon, șoriciul, pe care îl recomandă ca fiind un aperitiv de neratat în această perioadă.

Prin intermediul unei postări în mediul online, Bilic subliniază nu doar gustul, ci și beneficiile nutriționale surprinzătoare ale acestui preparat.

Ce spune nutriționistul 

Aperitivul de sezon de care trebuie profitat? Șoriciul!! 

Da, e pielea porcului care se pârlește și se curăță bine de grăsime, se dă cu sare și se taie în șuvițe subțiri! Da, e o sursă concentrată de colagen perfect compatibil cu organismul uman!



Merge de minune cu vinul sau țuica fiartă, se potrivește în dietele proteice sau Ketogenice, are sub 10% grăsime și 20% proteine, adică colagen. Dă consistență tuturor preparatelor tradiționale din porc, de la tobă și lebăr, până la piftie. Cu numai 160cal/100g e o gustare de iarnă potrivită și pentru siluetă și pentru sănătate!- a precizat Bilic. 




Citește și:


ANPC a emis un avertisment pentru cumpărători! Este vizată carnea de porc
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii