„Aperitivul de sezon de care trebuie profitat“ Nutriționiștii recomandă șoriciul. Iată motivele
„Aperitivul de sezon de care trebuie profitat“: Nutriționiștii recomandă șoriciul. Iată motivele
13 Dec, 2025 09:18
ZIUA de Constanta
209
Marime text
209
Marime text
Cunoscutul medic nutriționist Mihaela Bilic atrage atentia asupra unui aliment tradițional de sezon, șoriciul, pe care îl recomandă ca fiind un aperitiv de neratat în această perioadă.
Prin intermediul unei postări în mediul online, Bilic subliniază nu doar gustul, ci și beneficiile nutriționale surprinzătoare ale acestui preparat.
Ce spune nutriționistul
Aperitivul de sezon de care trebuie profitat? Șoriciul!!
Da, e pielea porcului care se pârlește și se curăță bine de grăsime, se dă cu sare și se taie în șuvițe subțiri! Da, e o sursă concentrată de colagen perfect compatibil cu organismul uman!
Merge de minune cu vinul sau țuica fiartă, se potrivește în dietele proteice sau Ketogenice, are sub 10% grăsime și 20% proteine, adică colagen. Dă consistență tuturor preparatelor tradiționale din porc, de la tobă și lebăr, până la piftie. Cu numai 160cal/100g e o gustare de iarnă potrivită și pentru siluetă și pentru sănătate!- a precizat Bilic.
Citește și:
ANPC a emis un avertisment pentru cumpărători! Este vizată carnea de porc
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii
Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi


