Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:04 17 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Panică la Neuropsihiatrie Un pacient nesupravegheat a dat foc unei saltele, la Palazu Mare! Trei bolnavi sunt răniţi

ro

09 Sep, 2014 07:06 2127 Marime text
Trei pacienţi ai Clinicii de Neuropsihiatrie de la Palazu Mare au ajuns azi dimineaţă la Urgenţa Spitalului Judeţean din Constanţa cu arsuri de gradele I şi II la nivelul membrelor superioare, ale gâtului, feţei şi căilor respiratorii. Aceasta după ce un incendiu a izbucnit în salonul în care erau cazaţi.
 
Apelul la 112 a sosit în jurul orei 5.15. cadrele medicale ale clinicii au anunţat că o saltea a luat foc într-unul din saloane. Până la sosirea pompierilor, incendiul s-a extins la mobilier şi tocul uşii. Cei trei pacienţi internaţi acolo ar fi încercat să stingă focul şi au suferit arsurile amintite.
 
Ei au fost preluaţi de un echipaj SMURD cu medic, sosit la locul incidentului şi două echipaje ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean Constanţa. Medicii de la Urgenţe spun că arsurile nu sunt grave şi că viaţa bolnavilor nu este pusă în pericol.
 
O anchetă trebuie să stabilească acum cauza incendiului şi dacă personalul medical al Clinicii de Neuropsihiatrie poate fi tras la răspundere că pacienţii nu au fost supravegheaţi corespunzător. Aceasta în cazul în care se dovedeşte că vreunul dintre pacienţii cu afecţiuni psihice a dat foc saltelei de la care a izbucnit incendiul.

Update ora 7.55

Pompierii spun că focul a fost pus intenţionat de unul dintre cei trei pacienţi. O anchetă internă a Spitalului Clinic Judeşean de Urgenţă Constanţa, unitate de care aparţine Clinica de la Palazu Mare va stabili dacă personalul medical are vreo vină pentru producerea incidentului.

Update ora 8.35

La solicitarea medicilor Spitalului Judeţean Constanţa, pacienţii care au suferit arsuri sunt transferaţi cu elicopterul SMURD la Clinica de Arşi din Bucureşti. Reprezentanţii Spitalului de Urgenţă Constanţa spun că unul dintre pacienţi are arsuri pe 80 la sută din suprafaţa corpului, însă toţi trei sunt într-o situaţie precară de sănătate, pentru că au suferit arsuri ale căilor respiratorii. Tocmai de aceea, ei au fost intubaţi.

Update ora 12.25

Iată comunicatul de presă semnat de managerul SCJU Constanţa, dr. Dănuţ Căpăţână, în legătură cu acest incident:
 
În noaptea de 8/9 septembrie, în jurul orei 23.00, pacientul N. V. a fost adus în Unitatea Primire Urgenţe de către un echipaj de poliţie. Acesta se afla în stare avansată de ebrietate, prezentând tulburări de comportament. Pacientul a fost redirecţionat către secţia exterioară Psihiatrie, unde a fost internat în jurul orei 23.45, în sectorul de urgentţă (zona pacienţilor agresivi). Diagnosticul stabilit: Agitaţie psihomotorie extremă cu tulburări de comportament; Neoplasm laringian operat, cu traheostornă.
 
A necesitat contenţie fizică, fiind foarte agitat şi i s-a administrat Rivotril şi Dormicum la internare, iar la ora 3.00 un Diazepam. În dimineaţa aceleiaşi zile, în jurul orei 4.30, deşi se afla sub influenţa tratamentului administrat, pacientul a dat foc saltelei pe care dormea, împrejurările urmând a fi stabilite printr-o anchetă administrativă.
 
Incendiul a fost localizat şi lichidat de personalul secţiei, până la sosirea pompierilor, care fuseseră apelaţi prin serviciul de urgenţă 112, motiv pentru care pompierii sosiţi la faţa locului nu au întocmit proces-verbal de constatare a evenimentului. Pacientul N.V. şi alţi doi pacienţi internaţi în salon au suferit arsuri corporale, fiind evacuaţi către Spitalul de Arşi Bucureşti.

Ti-a placut articolul?

Comentarii