Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:59 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un elev de 7 ani a intrat cu o armă airsoft în școală, în Constanța. Ce spune ISJ (VIDEO)

ro

11 May, 2023 18:01 1984 Marime text

Panică într-o școală din Constanța! Un copil de doar 7 ani a intrat în unitatea de învățământ cu o armă cu lunetă de tip airsoft.

 În cauză, cercetările sunt continuate de Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rele tratamente aplicate minorului.

Totodată, se fac verificări sub aspectul comiterii unor fapte de natură contravențională, prevăzute de Legea 295/2004., transmite IPJ Constanța. 
 

"În timpul unei pauze un elev de clasa I, care nu avea cursuri în perioada respectivă, a venit în curtea şcolii cu o armă de agrement nefuncțională. Arma nu necesita autorizare.

Intenția lui era de a se juca împreună cu alți copii.

La momentul la care a fost identificat obiectul respectiv, profesorul de educație fizică, fiind la acel moment pe teren, a preluat obiectul și l-a dus în unitatea de învățământ, iar azi de dimineață părintele a fost înștiințat, fiind de asemenea sesizată și poliția care a efectuat cercetări și, din analiza dumnealor, am aflat că este totuși un obiect care, totuși, nu era funcțional.", a transmis  Sorin Mihai (ISJ Constanța) 



Oficial de la IPJ Constanța 

La data de 11 mai a.c., în jurul orei 13.55, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța – Secția 5 Poliție au fost sesizați, prin SNUAU 112, de directorul Școlii Generale nr. 33 Anghel Saligny Constanța, cu  privire la faptul că un minor, de 7 ani, elev al școlii respective, ar fi introdus, în incinta unității de învățământ, o armă.

Patrula mixtă deplasată la fața locului, formată din polițist și jandarm din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Tomis Constanța, a constatat că, la data de 10 mai a.c., în jurul orei 17.00, minorul ar fi introdus, în unitatea de învățământ, o armă cu lunetă de tip airsoft (neletală și nesupusă autorizării), aceasta fiind ridicată de un cadru didactic.

În cauză, cercetările sunt continuate de Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rele tratamente aplicate minorului.

Totodată, se fac verificări sub aspectul comiterii unor fapte de natură contravențională, prevăzute de Legea 295/2004.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii